adscode
adscode

Osmanlıca Protestosuna Makaslı Müdahale!

Mersin'de, 'Osmanlıca' dersini protesto etmek amacıyla Dev-Lis üyesi 4 kişi kendilerini bir okulun demir korkuluklarına zincirledi.

Osmanlıca Protestosuna Makaslı Müdahale!
Sendikalar
Mersin'in merkez Yenişehir İlçesi Güvenevler Mahallesi'ndeki Şevket Pozcu Anadolu Lisesi'nin demir korkuluklarına kendilerini zincirleyen bazıları öğrenci Dev-Lis üyesi 4 genç, 'Tek ses tek yumruk Dev-Lis geliyor', 'Eşit, parasız bilimsel anadilde eğitim', 'Şuursuz MEB'in şurasını tanımıyoruz' ve 'Baskılar bizi yıldıramaz' diye sloganlar atarak Milli Eğitim Şurası'nda Osmanlıca dersiyle ilgili alınan tavsiye kararını protesto etti. 'Şuursuz MEB'in şurasını tanımıyoruz' yazılı pankart açan yüzleri maskeli eylemciler, Osmanlıca dersini istemediklerini vurguladılar.  

PSİKOLOG ÇAĞIRILDI
Okula gelen polis, gençlerden eyleme son vermelerini istedi. Polis, ikna çabalarından sonuç alamayınca olay yerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden bir psikolog çağrıldı. Ancak eylemciler, psikologun çabalarına da yanıt vermedi. Polis müdürlerinin de uyarılarını dikkate almayarak eylemde ısrar eden göstericilere müdahale edildi. Çevik kuvvet ekiplerince etrafları çevrilerek zincirleri demir kesme makası ile kesilen eylemciler, polise direnince kısa süreli arbede yaşandı. Direnen 4 eylemci, yaka paça gözaltına alınıp polis otosuyla Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Yumurtayla 'Osmanlıca' protestosu
Eskişehir'de de bir grup lise öğrencisi, Eğitim Bir-Sen Şubesi'nin önünde yaptıkları basın açıklamasında liselere Osmanlıca dersinin konulmasına tepki gösterdi. Basın açıklaması sonunda öğrenciler sendika binasının cam ve duvarına yumurta attı.

Akşam saatlerinde İki Eylül Caddesi'ndeki Türk Telekom binası önünde toplanan 'Liseli Genç Umut' üyesi bir grup genç, 'Gerici kuşatmayı kızlı-erkekli dağıtacağız' yazılı pankart açıp yürüyüşe geçti. Sık sık 'Eşit, parasız, bilimsel, nitelikli eğitim', 'AKP elini eğitimden çek', 'AKP'nin kuklası Eğitim Bir-Sen' ve 'Liseler bizimdir bizimle özgürleşecek' şeklinde slogan atan grup aynı cadde üzerindeki Eğitim Bir-Sen şubesinin olduğu bina önüne kadar yürüdü.

Liseli grup adına basın açıklamasını okuyan Elifsu Saçbüken, "Eğitimi paralaştıran, cinsiyetçileştiren AKP, sorgulamayan, itaatkar, dindar ve kindar gençlik hayaliyle okullardan yükselen isyan dalgasını bastırmak için eğitimi gericileştirmek adına bir adım daha attı. Eğitimde oynanan oyunların farkındayız. Şimdi Eğitim Bir-Sen'in önerileriyle eğitim daha da gericileştirmek isteniyor. Lisede Osmanlıca dersinin, birinci sınıftan itibaren zorunlu din dersi dersinin, hatta karma eğitimin kaldırılmasının tartışılmasının sebebi de bu. Yıllardır olduğu gibi Eğitim Bir-Sen öneriyor AKP uyguluyor" dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından gruptakiler yanlarında getirdikleri yumurtaları birinci katta bulunan Eğitim Bir-Sen Şube binasının camlarına ve duvarına attıktan sonra dağıldı.
Cumhuriyet
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)