adscode
adscode

'ÖSYM Kitapçıklarımızı Erişime Açmalı!'

KPSS'de netlerinin eksik hesaplandığını iddia eden öğretmen adayları sınav kitapçıklarının erişime açılmasını talep ediyorlar.

'ÖSYM Kitapçıklarımızı Erişime Açmalı!'
ÖSYM



​''
Merhaba  Abbas Bey.  Bir öğretmen adayı olarak sizden ricamız sesimizi ÖSYM yetkililerine iletmeniz. Dilekçe yolladık sınav sonuçlarımıza itiraz için, herkese yollanan otomatik cevap gelmekte: " Yapılan değerlendirmede herhangi  bir maddi hata belirlenmemiştir." Sınav sonucum hala aynı duruyor benim bu kadar yanlışım yoktu. Netlerimin eksik hesaplandığını düşünüyorum. Bunu tespit edebilmemiz için bize kitapçıklarımızın birer kopyasını ya da Aday İşlemleri Sisteminde görüntülememize olanak tanımasını talep ediyoruz.
  Kitapçıklarımızı görmek istiyoruz. Girmiş olduğumuz tüm oturumlar için  toplamda 150 TL yatırıp öyle inceleme yapmamız gerekiyor. ÖSYM neden bu denli yüksek bir ücret karşılığı alınıyor bunun mantığını anlamış değiliz. Ya bizler hakkımızı istiyoruz. Kendi kitapçılarımızı görüntülemek en doğal hakkımız.
   Herkesin maddi durumu elvermiyor, kitapçıklarını incelemek için farklı şehirlerden Ankara'ya gidip üstüne 150 TL vermeye. ÖSYM bu uygulaması ile yolumuzu tıkamaktadır. Sizden ricamız. Kitapçılarımızı sisteme yükleyip,  erişime açmalarını talep ettiğimizi iletmenizi istiyoruz.
   KPSS sonuçlarının hesaplanması konusunda olabilecek teknik hataları da göz önünde bulundurup, sorunun kaynağına inmeleri doğrultusunda bizleri de bilgilendirmelerini talep ediyoruz. Hata yok diyorlarsa: Ne gibi çalışmalarda bulunuldu? Aynı sistem ile optikler tarandıysa hatayı bulmamalarına şaşırmamaktayız.  Binlerce kişi sesleniyor ve aynı otomatik dilekçe yollanıyor ''Hata Yok'' . Sonuçlarından şikayetçi olan meslektaşlarım ve hala davası görülen: Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Coğrafya Öğretmenlerinin ortak sesi olarak şunu belirtmek istiyoruz: "Emanetiniz emanetimizdir" dediniz ya! Emanetimiz olan emeklerimizi sizden geri istiyoruz, verebilecek misiniz?
   ÖSYM kitapçıklarımızı erişime açmaması ile bu kuruma olan güvenimiz daha da zedelenmiş durumda. Ben böyle bir kurumun kanaatine de güvenmiyorum.
   Her gün umutsuzlukla uyanıyoruz.  Daha Öğretmenliğe atanmadan kendi mesleğimizden soğumaktayız. Psikolojik bir baskı altındayız. Hayallerimiz, emeklerimiz boşa gidiyor.
    Kadro dağılımı yapılacak önümüzdeki günlerde kimi bölümler aslan payını alacak ve kimi bölümlere de bunla idare edin mantığı ile atamalar yapılacak. Tebrik ediyoruz ÖSYM kurumunu  her şey tıkırında olduğu için..
   Yeni mezun olan bir Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak. Ben de Diplomamı devrediyorum böyle güvensiz ve adaletsiz ortamda çırpınmaktan yorulduğum için.. Güvenmediğim bir kurum için bir kez daha KPSS'ye çalışmayı, beni atamaları için aynı sancılı süreçten geçmeyi istemiyorum..
  Gurur duyun ey ÖSYM yetkilileri biz Öğretmenleri, kendi mesleğimizden soğuttuğunuz için..

Tüm meslektaşlarıma sabır diliyorum..''



 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)