adscode
adscode

ÖSYM öğrencilere e-Okul üzerinden ulaştı

ÖSYM, lise son sınıfta bulunan üniversite adaylarının bilgilerini 20-22 Haziran'da kontrol edebileceğini bildirdi.

ÖSYM öğrencilere e-Okul üzerinden ulaştı
Eğitim
ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) yerleştirme puanlarının hesaplanmasında kullanılacak Ortaöğretim Başarı Puanı'nı (OBP) oluşturan diploma notları, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile yapılan çalışmalar neticesinde e-Okul sisteminden 13 Haziran'da alınarak, Aday İşlemleri Sistemi'ne kaydedildi.

Bu sisteme KKTC okulları dahil bulunmuyor. ÖSYM, diploma notunun yanı sıra okul birinciliği bilgisini de e-Okul üzerinden alacak.

ÖSYM sisteminde son sınıf öğrencisi olan adaylar için e-Okul sisteminden temin edilen diploma notları ve okul birinciliği bilgisi, "http://okul.osym.gov.tr sitesinden okullara yansıtılarak, okulların ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin "http://ais.osym.gov.tr" sitesi üzerinden de adayların kontrolüne açıldı.

Adaylar, 20 Haziran Cuma gününe kadar diploma notu düzeltme işlemleri için kendi okullarına başvuru yapacak. Diploma notu bilgilerinde değişiklik yapılması gereken adaylar için okul müdürlükleri e-Okul üzerinden değişikliklerin yapılmasını en geç 20 Haziran'da mesai bitimine kadar sağlayacak. Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan ÖSYM'ye yapacakları değişiklik istekleri kabul edilmeyecek.

Düzeltme işlemlerinin bitmesinin ardından, ÖSYM tarafından diploma notları ve okul birinciliği bilgisi e-Okul'dan 21 Haziran'da son defa alınarak ÖSYS kayıtlarına yansıtılacak ve bu tarihten sonra bu bilgilerde bir düzeltme yapılamayacak. Bu nedenle değişiklik isteklerinin 20 Haziran Cuma günü mesai bitimine kadar e-Okul'a bildirilmesi gerekiyor.
ÖSYM, diploma notu ve okul birinciliği bilgisi hariç diğer bilgiler için, "http://okul.osym.gov.tr" sitesini okulların kullanımına açtı. Okullar bilgi girişini tamamladıktan sonra "http://okul.osym.gov.tr " adresi üzerinden aldıkları iki adet listeyi İl Milli Eğitim Müdürlüklerine en geç yarın mesai saati bitimine kadar teslim edecek.

Son sınıf öğrencileri 22 Haziran'a kadar bilgilerini kontrol edecek

Son sınıf durumundaki adaylar, diploma notu ve okul birinciliği bilgisi hariç diğer bilgilerini 20-22 Haziran'da http://ais.osym.gov.tr adresinden veya kendi okullarının astığı listelerden kontrol edebilecek.
Okul Müdürlükleri, diploma notu ve okul birinciliği bilgisi dışındaki diğer bilgilerinde düzeltme gereken adaylar için 23-24 Haziran'da ek güncelleme yapacak. Bu taleplerini İl Milli Eğitim Müdürlükleri üzerinden gerçekleştirecek. 23-24 Haziran'da bilgi düzeltmelerine diploma notu ve okul birincisi bilgisi dahil olmayacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin okullardan gelen listelerin bir nüshasını en geç 1 Temmuz'a kadar ÖSYM'ye ulaştırmaları gerekiyor.

İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve Okul Müdürlükleri, http://okul.osym.gov.tr kullanıcı bilgilerini hatırlamayan okullar bilgilerini bağlı bulundukları İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden veya ÖSYM'den öğrenebilecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)