adscode
adscode

ÖSYM özel kurumlarda başvuru merkezi açabilecek

​ÖSYM okul ve kurum müdürlükleri, üniversiteler, ihtiyaç duyulması halinde kamu veya özel kurum ve kuruluşları ile yurt dışı temsilcilikler bünyesinde başvuru merkezi açabilecek.

ÖSYM özel kurumlarda başvuru merkezi açabilecek
ÖSYM
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurum müdürlükleri, üniversiteler, ihtiyaç duyulması halinde kamu veya özel kurum ve kuruluşları ile yurt dışı temsilcilikler bünyesinde başvuru merkezi açabilecek. 

ÖSYM Başkanlığı Sınav Koordinatörlükleri ve Başvuru Merkezlerinin Çalışma Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmeliğe göre,ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda devlet üniversiteleri, ihtiyaç duyulması halinde kamu veya özel kurum ve kuruluşları bünyesinde, sınav organizasyonu ve ÖSYM tarafından tevdi edilen hizmetleri yerine getirmek üzere yönetim kurulu kararı ile sınav koordinatörlükleri oluşturulabilecek ve kapatılabilecek.

Sınav koordinatörleri, yükseköğretim kurumu bulunan merkezlerde; öğretim elemanları, kamu veya özel kurum ve kuruluşlarının çalışanları ile ilgili ülkenin sosyal güvenlik mevzuatı uyarınca emeklilik hükümlerinden faydalananlar arasından Başkanlıkça görevlendirilecek.

Sınav koordinatörlükleri aynı zamanda başvuru merkezi olarak görev yapacak.
Aday sayısının fazla olduğu ve birden fazla sınav koordinatörlüğü oluşturulan birden fazla ili kapsayan bölgede veya büyükşehirlerde; ÖSYM, mülki idare birimleri, yerel yönetimler, kolluk birimleri ve diğer kurum ve kuruluşlar ile doğrudan iletişim sağlamak, il veya bölge genelinde sınavı koordine etmek ve yazışmaları yürütmek amacıyla Başkanlıkça bölge veya il Sınav Koordinatörlükleri oluşturulabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurum müdürlükleri, üniversiteler, ihtiyaç duyulması halinde kamu veya özel kurum ve kuruluşları ile yurt dışı temsilcilikler bünyesinde başvuru merkezlerinin oluşturulması, personel görevlendirilmesi ve gerektiğinde başvuru merkezlerinin kapatılması Başkanın onayı ile gerçekleştirilecek.

Sınav koordinatörleri, sınavın gizliliği ve güvenliğinin sağlanması için sinyal karıştırıcı, kamera ve benzeri cihazların kullanımı da olmak üzere kolluk kuvvetleri ile iş birliği yaparak gerekli önlemleri alacak.

Sınav koordinatör yardımcısı veya görevlendirme usulüyle çalıştırılacak personel; koordinatörün eşi, ikinci dereceye kadar (dahil) kan veya kayın hısımları arasından görevlendirilemeyecek.

Hizmet alımı yapılabilecek

Gerektiğinde sınav koordinatörlüğünde toplanan gelirlerden karşılanmak üzere Başkanlığın uygun görüşü alınarak hizmet alımı suretiyle personel çalıştırılabilecek.

Koordinatörlüklerinin personel ihtiyacı, Başkanlık bütçesinden hizmet alımı yapılarak tek merkezden de karşılanabilecek.

Başvuru merkezlerince yapılması öngörülen hizmetlerin hizmet alımı yoluyla özel kurum ve kuruluşlara yaptırılması halinde bulunulan yerlerdeki koordinatörlüklerde daimi personel çalıştırılamayacak.

Sınav koordinatörlüklerinde üniversite öğrencileri çalıştırılabilinecek

Sınav koordinatörlüklerinde Yükseköğretim kurumlarının önlisans, lisans ve lisansüstü diploma programlarına kayıtlı öğrencilerden Başkanlıkça hizmetlerine ihtiyaç duyulanlar başvuru, tercih, sınav evrakının tanzimi ve benzeri sınav hizmetlerine yönelik geçici işlerde kısmi zamanlı olarak çalıştırılabilinecek. Bu şekilde çalıştırılan öğrenciler, bu çalışmalarından dolayı işçi olarak kabul edilmeyecek.

Kısmi zamanlı olarak çalıştırılan öğrencilere bir saatlik çalışma karşılığı ödenecek ücret, 4857 sayılı İş Kanunu gereğince 16  yaşından büyük işçiler için belirlenmiş olan günlük brüt asgari ücreti geçemeyecek. Kısmi zamanlı çalışma karşılığı ücret ödenmesi, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilmekte olan burs veya öğrenim kredisinin kesilmesi veya aynı Kuruma ait yurtlardan yararlanma hakkının kaldırılması sonucunu doğurmayacak.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurum müdürlüklerinde her bir başvuru kaydı için adaylardan hizmet bedellerinin tahsili ile bu hizmet bedellerinin başvuru merkezlerinin ihtiyaçlarında kullanılmasına ilişkin esas ve usuller, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun ilgili maddesi uyarınca  Milli Eğitim Bakanlığı ile ÖSYM arasında imzalanacak protokolle belirlenecek.

Başvuru merkezinde görevlendirilecek personel; başvuru merkezi yöneticisinin eşi, ikinci dereceye kadar (dahil) kan veya sıhrı hısımı olamayacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)