adscode
adscode

ÖSYM'de Sistem Hatası Var mı Yok mu?

Üniversite sınav başvurularında ÖSYM'nin sistem hatası vermesiyle mağdur olduğunu, eğitim hakkının engellendiğini ileri süren yüzlerce öğrenci sisteme itiraz ediyor.

ÖSYM'de Sistem Hatası Var mı Yok mu?
Sınavlar
Üniversite sınav başvurularında ÖSYM'nin sistem hatası vermesiyle mağdur olduğunu, eğitim hakkının engellendiğini ileri süren yüzlerce öğrenci sisteme itiraz ediyor.
ÖSYM geçtiğimiz yıl bu itirazlara yanıt olarak sistem hatası olmadığını vurgulamış, iddiaların asılsız olduğunu belirtmiştir.
Ancak ne var ki sitemize bu konuda her gün onlarca mail alıyoruz.

İşte başvuru işlemini adım adım anlatarak mağduriyetini dile getiren bir öğrencinin yaşadıkları;


ÖSYM SİSTEM HATASI

''22 Nisan 2014 tarihinde LYS başvuruları açıldı. Ben o gün başvurumu yaptım. İnternet bankacılığı yolu ile sınav giriş ücretimi yatırdım. Sonra da ÖSYM Aday İşlemleri sayfasına girip işlemimi tamamladım. İşleminiz başarıyla tamamlanmıştır yazısı çıktı. 4 Haziran 2014 tarihine kadar o sayfada başvurduğum sınavlar bölümünde LYS başvurum görünüyordu. Bu tarihte sınav giriş yerleri açıklandı. Nerede gireceğime bakmak için sayfayı açtığımda bu sınava başvurunuz bulunmamaktadır uyarısıyla karşılaştım. Bir yanlışlık olmuştur diyerek ÖSYM'yi aradım. Telefondaki operatör hiçbir şeyle ilgilenmedi. Sadece sınava giremezsiniz demekle yetindi. 5 Haziran 2014 tarihinde ÖSYM binasına gittim. Fark ettim ki benimle aynı durumu yaşayan 6000 kişi varmış. Yetkili hiç kimseyle görüşemedim. Oraya iki tane memur koymuşlar. Memur bizimle seneye girersiniz yapacak ir şey yok ya da YGS puanınızla iki senelik tercih yapabilirsiniz diye gülerek dalga geçti. Binaya bile sokmadılar bizi. O yüzden basına ulaşmaya başladık. Yüksek makamlardan ilgilenebilecek birilerini bulmaya çalışıyoruz. Bu olay 2012'den beri her sene tekrar etmiş ve hiç kimse ilgilenmemiş. Geçen sene 4700 kişi aynı şeyi yaşamış sistem hatası yüzünden. ÖSYM başkanı çıkıp sistemimizde hata yoktur diye açıklama yapmış ve konu kapanmış. Şu an hiçbir suçum yokken eğitim hakkım engelleniyor ve sesimi duyurmak istiyorum.Sınava çok az kaldı ve girememem için hiçbir sebep yok.Sistemlerinin kurbanı oluyoruz.Her sene o kadar öğrencinin emekleri çalınıyor ve artık çözüme ulaşmasını istiyoruz.Yardımcı olursanız çok sevinirim''

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)