adscode
adscode

ÖSYM'den YGS'de Bir İlk

Üniversite adaylarının gireceği YGS ve sınavsız geçiş için başvurular başladı. Adaylar sınav başvurusunu yaptıktan sonra ücreti yatıracak.

ÖSYM'den YGS'de  Bir İlk
Sınavlar
ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme  Sistemi (ÖSYS) kılavuzuna göre, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun  olan veya olacakların, bitirdikleri programın devamı niteliğinde veya buna yakın  programların uygulandığı meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans  programlarına sınavsız olarak yerleştirilmek için yarından itibaren 19 Ocak'a  kadar ÖSYS'ye başvurabilecek. Adaylar, YGS için 50, sınavsız geçiş için 15 lira  yatıracak.

Adaylar, ÖSYS Kılavuzu ile aday başvuru formuna verilen süre içinde,  ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebilecek. Kılavuzun  satışı yapılmayacak. Adaylar bu yıl ilk kez sınav başvurusunu yaptıktan sonra ücreti yatıracak.
 
Bir ortaöğretim kurumunda son sınıfta okuyan adaylar; başvurularını  kendi okullarından yapacak. Okulu başvuru merkezi olmayan adaylar, okul müdürü  tarafından bir başvuru merkezine yönlendirilecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)