adscode
adscode

ÖSYM'ye İtiraz Yağmuru!

ÖSYM her zaman olduğu gibi yine yanlışsız sınav yapamadı. Ama daha da vahimi, yanlışların o kadarla sınırlı olup olmadığı. Görünen o ki, ÖSYM'nin resmi olarak açıkladığı yanlışlar buz dağının görünen…

ÖSYM'ye İtiraz Yağmuru!
Günün Yazısı
Eğer iddialar gerçekse geri planda daha fazlasıyla yanlış söz konusu.

İddiaları abartılı, yanlış ya da kasıtlı bulanlar olabilir. Ama araştırılmak zorunda.

Coğrafya sorularıyla ilgili itirazlar yapıldığında da, ilk anda hemen ret edilmişti ama arkasından neler çıktı.

En fazla itiraz ise net sayılarının eksik geldiğine yönelik.

İşte gelen itirazlardan bazıları:
 

KPSS  sonuçlarında hata var 

İyi günler Abbas Bey;
Öncelikle belirteyim ki ben zaten devlet memuruyum, ancak A grubu kadrolar için şansımı denemek istediğimden 2015 KPSSye girdim. Cevaplarımı ösym aday işlemleri sisteminden yayınladıklarında kontrol ettim. Genel kültür- Genel yetenek toplamda 20 kadar yanlışım olmasını bekliyordum. Ancak ösym kendi yayınladığı cevap anahtarına bile riayet etmedi sanırım ki toplamda 35 adet yanlışım çıktığı görünüyor. Bir iki tane hata olmuş olsa kodlarken hata yapmışımdır diyeceğim ama 15 tane de kodlama hatası yapacağımı düşünmüyorum. Bilgisayar mühendisliği mezunu ve kpss ile devlet memurluğuna atanmış biri olarak kodlama kısmında bu kadar yanlış yapacağımı kesinlikle düşünmüyorum. Bu konuda BİMERe şikayet formu yazdım. ÖSYMye de genel amaçlı dilekçe doldurdum ancak mesai saati içerisinde ziraat bankasına para yatıramadığımdan (kendi hatalarını ispat etmemiz için ekstradan ücret talep ediyorlar) henüz gönderemedim. Sesimizi duyurursanız çok teşekkür ederiz. İlginiz için teşekkürler.

 

Doğrular azalmış, yanlışlar artmış

 
Bu konuda kime gitmek gerekiyor nasıl bir yol izlenmesi gerekiyor bilmiyorum. Bizimle en yakından ilgilenen siz olduğunuz için sizin kapınızı çalmak daha doğru geldi. Sorular açıklandığında hatırlamadığım sorularım vardı evet ama kesinlikle emin olduğum konu ise işaretlediğim soru sayısıydı. Sonuçlara baktığımda ilk bölüm yani gk-gy kısmında işaretlediğimden fazla soru var. Yanlışlarımın ise bu kadar çok olabileceğini düşünmüyorum. Eğitim bilimlerinde ise yanlış sayım fazla ve işaretlediğimden eksik var toplamda. Cevap kağıtları yeniden okunmalı benim gibi bir sürü arkadaşım bu şekilde mağdur ediliyor. Bize bir yol gösterirseniz çok sevinirim.
iyi günler dilerim...
 
 
Puanlar yeniden hesaplansın
 
Merhaba, 2015 KPSS ÖĞRETMENLİK SINAVI SONUÇLARIM AÇIKLANDI TÜM SOSYAL MEDYA GRUPLARI VE AZIMSANMAYACAK ÇOĞUNLUĞUN GÖZ ÖNÜNE ALINIP İNCELENEREK SONUÇLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ ÜZERİNDE GENEL OLARAK BİR HATA OLDUĞU BEKLENENİN ALTINDA VEYA ÇOK ÜSTÜNDE PUANLAR GELDİĞİNİ ÖZELLİKLE KENDİ ADIMA EN AZ EMİN OLDUĞUM ÖABT den 5   net eksik  kabul edilerek değerlendirildiğini , alan sınavı zaten bizim için çok önemli bir sınav oran olarak yüzde elli etkiye sahip ,dolayısıyla 5 net ile kaç  binlerce kişiye fark atılacağı açık bir şekilde ortada . Bunu  belirtmek ister ve değerlendirme işlemlerinin tekrar özenle ve dikkatle yapılmasını belirtir gereğinin yapılması hususunda bilgilerinize sunarım teşekkürler, iyi çalışmalar

 


 

KPSS yanlış hesaplama

Abbas hocam merhaba;
 2015 yili kpss sinavina girdim.ögretmenlik mezunu olmama ve basvuruda ogretmenlik diye isaretlemem ragmen 4 puan turunden hesaplama gorunmesi gerekirken tum puan turlerinde hesaplamalar yapılmış.Ve sinav sonuc belgemde ogretmenlik mezuniyeti degil sadece lisans mezunu diye yazmakta.Ayrica herkesde oldugu gibi egitim bilimlerinde 11 yanlisim fazla gorunuyor.Osym yi aramaya kalktigimizda ise telefonlar ne yazik ki düşmüyor.Ne yapmam gerekir?
Teşekkürler 

 

Yanlışlarda yanlış var!


Kusura bakmayın rahatsız ediyorum.Ege Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünden bu sene mezun oldum. 2015 KPSS Rehber Öğretmenliği Alan sınavında 2 soru iptal oldu ve ben bu iki soruyu yanlış yapmıştım. İptal edilen iki sorunun doğru kabul edilmesi gerektiği halde benim cevaplarım da yanlış olarak görünmekte ve puanım bu şekilde hesaplanmıştır. Bu soruları yanlış yapan arkadaşlarımın sorular iptal edildiği için doğru kabul edildi ve yanlış sayısı 2 azaldı, doğru sayısı 2 arttı. Bu duruma itiraz etmek istiyorum. OSYM'den iki şekilde itiraz edebileceğimi öğrendim. Birincisi dilekçe ile optiğimin yeniden okunması, ikincisi ise adayın gözetmen eşliğinde kendisininde incelemesi. Fakat ikinci yola başvurabilmem için öncelikle dilekçe ile bu isteğimi belirtmem gerektiği sonradan randevu verileceği belirtildi. Birinci yola göre daha uzun bir süre alacağa benziyor fakat birinci yolda da gerçekten optiğimin incelenip incelenmeyeceği konusunda da tereddütlüyüm. Sizce ne yapmam gerekiyor? Görüşlerinizi paylaşıp beni aydınlatırsanız çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkür ederim. İyi günler iyi çalışmalar.


 

 

KPSS puanımı hesaplamamış

Ben Fizik Öğretmenliği ataması için bu yıl KPSS ye girdim sonuç belgeme göre KPSS puanımı hesaplamamış ve gerekçe olarak da Madde 3.11 i göstermiş. Bu madde diyor ki; 
 " Bir testte, doğru ya da yanlış hiçbir cevabı bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. " 
 Şimdi; dikkat ederseniz benim sadece Genel Kültür test alanım boş. Diğerlerinin hepsi dolu ve doğru-yanlış tespitlerimi sistem yapmış. Ama sırf genel kültür alanından 1 adet bile doğru ya da yanlış soru çözmediğim için diğer yaptıklarım için puan hesaplaması yapmıyor sistem. Yani diğer alanlarda çıkardığım tüm netleri yok sayıyorlar. 
Halbuki bu netlerle alacağım puan, kendi alanımda atama sınırında ya da atama sınırının üzerinde bir puandır. Ama maalesef bu saçma sapan Madde 3.11 den ötürü puanım hesaplanmıyor. 
Bu konuya sizin bakışınız nedir? Dava açmayı düşünüyorum sizce davayı kazanma şansım nedir? 
İlginiz için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. 




 

Nereye Başvurmalıyız?

Merhaba Sayın Abbas Güçlü
28.07.2015 tarihli açıklanan KPSS Eğitim Bilimleri Sınavının sonuçlarında daha önce yayınlanan temel kitapçıktaki doğru yanıtlara göre hesapladığımız netlerin altında sonuçlar aldık. Ben ve çevremdeki pek çok arkadaşım bu konuda mağduruz. Ösym'nin bu konuda inceleme yapmasını ve sonuçları yeniden hesaplamasını talep ediyorum. 
Doğru cevaplarımız yerine netlerimiz doğru cevap olarak yazılmıştır.
Normalde beklenen doğru cevaplarla ÖSYM'nin açıkladığı doğru cevaplar tamamen tutarsız olmaktadır.
Nereye başvurmalıyız?Neler yapabiliriz bu konuyla ilgili bilgi sahibide değiliz.Yardımlarınızı beklemekteyiz.Ortada çok büyük yanlışlık bulunmaktadır.
Bir senede çalıştığımız çabaladığımız emeklerimizin karşılığı bu olmamalıdır.
Saygılarımla



 

Netlerim yanlış hesaplanmış

Merhaba Abbas Bey,
Ben bir öğretmen adayıyım. 4-12 Temmuz'da toplam 3 Kpss sınavına girdim. Daha sonra ösym sitesinde aday işlemlerinde yayınlanan soruları sıcağı sıcağına -hiç bir soruyu unutmadan kontrol ettim. Bütün netlerimi yazdım. Boşlarımı zaten sınav bitmeden saymıştım. Onları da yazdım. Gelecek puan beni tatmin etmiyordu, ne geleceğini biliyordum aşağı yukarı...
Fakat dün açıklanan netlerle, benim hesapladığım, çok emin olarak yazdığım netler arasında dağlar kadar fark olduğunu gördüm. Belki kaydırma yaptım yahu nasıl olur bu farklılık diye düşünürken facebook ve instagramda binlerce kişiyle aynı derde sahip olduğumu anladım. 
Örneğin; Genel kültürden 20 doğru görünüyor sonuç sayfamda, zira benim 20.25 'net'im var. Boş sayılarım da azalmış, onlarda yanlış olarak hesaplanmış diye düşünüyorum. Yanlışları çıkarınca 11 netim kalmış. Bu sadece Genel Kültür Abbas Bey. Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri ve Alan Bilgisi'nde aynı şekilde netlerim çok çok az hesaplanmış. Bu çok ciddi,vahim bir durum. Yazıklar olsun.. Kalemlere "Emeğiniz emanetimizdir." yazıyorlar,sadece lafta kalıyor...
Dediğim gibi benim bu sene çok fazla umudum yoktu atanmaya dair,ama hakkımı neden aramayayım, değil mi? Seneye tekrar çalışacağım,fakat bu şekilde "sıfır güvenle" nasıl çalışma isteği olabilir ki içimde?  İstediğim sadece herkes hakkını alsın, emek eden atansın. Kim ne yaptıysa o puanı hak ederek alsın. 
Sesimizi duyurun Abbas Bey, binlerce kişi bu haksızlığın önüne geçilmesini bekliyoruz. Her ne yanlışlık yapıldıysa düzeltilsin. Çoğu kişinin dilekçe verip şikayet etmeye maddi durumu elvermiyor. Ösym, kitapçıkları görmek isterseniz 50 tl banka dekontuyla birlikte dilekçe gönderin diyor. Ben çalışmıyorum henüz,iş bulamadım mezun olunca.. 25 yaşındayım, hala utana sıkıla ailemden alıyorum harçlığımı.. Zaten 150 tl sınav ücreti verdik, çok zorumuza gitti. Bir de dilekçe vereceğiz 50 tl. Sonra kabul ederlerse (!) Ankara'ya ösym merkezine gidip kitapçığımızı inceleyeceğiz. E otobüs bileti de 110 tl, benim yaşadığım şehirden. Allah'a binlerce şükür tabi ki ben karşılayabilirim,ailem gönderir. Ama o kadar insan var ki çarşıya gidecek dolmuş parası yok cebinde.. Atanamıyoruz, yeterince mağduruz. Bir de böyle haksızlıklarla uğraşıyoruz. 
Sevgi ve saygılarımla ilginizi rica ediyorum Abbas Bey.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    5 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (5)