adscode
adscode

Özel Ata Eğitim Kurumları

Özel Ata Eğitim Kurumları hakkında bilgiler;

Özel Ata Eğitim Kurumları
Özel Okullar
Kurucusu: Erdoğan Demirören
Kuruluş yılı: 1958
Kampüs sayısı: Kampüs İstanbul Beşiktaş’ta.
Öğrenci sayısı: 630.
Eğitim dili: Birinci yabancı dil olarak İngilizce eğitim verilmekte, ikinci yabancı dil Fransızca.
Yabancı dil olanakları: Öğrenciler, ESOL sınavlarına hazırlanıyor, 4. sınıf MOVERS, 5. sınıf FLYERS, 6. ve 7. sınıflar KET, 8. sınıflar PET sınavlarına giriyorlar. Uygulanmakta olan PYP, 3-12 yaş arasındaki öğrenciler için kullanılıyor. Program ulusal ve uluslararası önem taşıyan bilgi birikimini disiplinler üstü temalarla keşfederken, araştırma yapabilme, etkili iletişim kurabilme, saygı, hoşgörü, sorumluluk gibi tutumlar geliştirme, sosyal hizmetlerin önemini kavrayıp anlamlı eylemlerde bulunmayı içeren öğelerden oluşuyor. Lise öğrencileri için öğrendikleri dilleri yerinde pekiştirmek amacıyla İngiltere ve Fransa gezileri düzenlenmekte. Yaz tatilinde, yurt dışında  öğrenciler için Avrupa Ortak Ölçüt Çerçevesi paralelinde tasarlanan çağdaş dil eğitimi çalışmaları yapılmakta. 9. sınıflarda Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı kullanılmakta. Program yabancı dil öğretimini üç temel felsefeye dayandırmakta. Bunlar Öğrenen Özerkliği, Kendini Değerlendirme ve Kültürel Çeşitlilik olarak sıralanabilir. 
Burs olanakları: MEB'in burs yönergesine uyularak öğrenci sayısına bağlı olarak burs verilmekte.
Yurtdışı ve yurtiçi üniversite başarı oranları: 2013'te 76 öğrenci mezun oldu. 2 öğrenci yurtdışındaki üniversitelere yerleşti, diğer öğrencilerin tamamı yurtiçindeki üniversitelere yerleşti.
Ücreti: Anasınıfı 800 TL (10 ay); İlkokul 10.600 TL; Ortaokul 10.600-11.600 TL, Lise 12.000 TL-12.750 TL. Yemek ücretleri 300 TL (10 ay) ile 3 bin TL arasında değişiyor.
Neden sizi seçsinler? 56 Yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Özel Ata Eğitim Kurumları; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, disiplinli, çağdaş deneyimli, güvenilir ve değişmeyen eğitim kadrosuyla kendini kanıtlayan bir eğitim kurumudur. Öğrencilerimiz kendilerini anlatabilme, tanıyabilme ve bir birey olduğunu kavrayabilme ortamında yetişme fırsatı bulurlar. Öğrencilerimizin bu özellikleri kazanabilmesi, aile-okul ve öğrenci işbirliğiyle gerçekleşir. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)