adscode
adscode

Özel Makyajlı Ezber Bozan Tatbikat

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK HASTANESİ BAHÇESİNDE TREN KAZASI TATBİKATI YAPILACAK

Özel Makyajlı Ezber Bozan Tatbikat
Üniversite

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi, bugün saat 14.00'te eşine ender rastlanan bir tatbikata imzasını atmaya hazırlanıyor.

 

"Kayaş mevkiinde trenin raydan çıkması sonucu oluşan kazada çok sayıda yaralının hastaneye getirilmesi" konulu, 'Çoklu Yaralanma' kodlu filli tatbikat için özel bir senaryo hazırlandı.

 

Senaryo gereği 80'i aşkın kazazedeye yapılacak anlık müdahalelerin canlı örneğinin yer alacağı tatbikatta ağır ve hafif yaralılar için özel makyajlar da kullanılacak. Tren kayması hariç tüm olaylar gerçeğe yakın icra edilecek. Tatbikatta Ankara İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 ekipleri ile UMKE ekiplerin de lojistik destek verecek.

 

Tatbikatta yazılı ve görsel basın mensupları görüntü alabileceklerdir.

 

 

Tatbikat senaryosu kapsamında özetle şu eylemler gerçekleştirilecektir:

 

* Çocuk Hastanesi Poliklinik Ana girişinde 4 Triaj masası gerekli alet, ilaç ve malzeme hazırlanarak yaralı kabulüne hazır hale getirilir.

 

* Genel poliklinik muayene odaları çocuk cerrahi odalarına tahliye edilir. Boşaltılan odalar Yeşil Alan olarak hazırlanır.

 

* Acil Servis müşahede odasında bulunan 8 gözlem hastasının 4'ü taburcu edilir. Kalan 4 hasta bebek müşahede kısmına alınır. Erişkin gözlem odasında ki etajer ve yemek masaları müşahede odasının karşısında bulunan banyoya alınarak, 6 sedye daha ilave edilerek kapasite 12' ye tamamlanır ve Sarı Alan için hazır hale getirilir.

 

* Resüsitasyon odasına 2, travma odasına 2, Cerrahi Poliklinik odasına 2, izolasyon odasına 2 kazazedeyi tedavi edilebilecek şekilde düzenlenerek kırmızı alan için hazır hale getirilir.

 

* Genel Poliklinik Acil girişinde bulunan Sistem odası, Siyah Alan için hazır hale getirilir.

 

* KBRN vakasına karşı Genel Poliklinik girişi dış alanda sağ tarafa seyyar dekontaminasyon çadırı kurularak hazır hale getirilir.

 

* Çocuk yoğun bakım ve çocuk ameliyathane kazazedeleri kabul için hazır hale getirilir.

 

* Çocuk hastanesi 2. katı uzun süre yatması gerekecek kazazedeler için hazır hale getirilir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)