adscode
adscode

Özel Okul İçin Teşvik Başvuruları Ağustosta Yapılacak

​Geçen yıl ilk kez özel okullarda eğitim gören öğrencilere verilen eğitim öğretim teşviği için bu yıl müracaatlar ağustosta alınacak.

Özel Okul İçin Teşvik Başvuruları Ağustosta Yapılacak
Eğitim
Geçen yıl ilk kez özel okullarda eğitim gören öğrencilere verilen eğitim öğretim teşviği için bu yıl müracaatlar ağustosta alınacak. Özel okula kayıtlı öğrenciler de başvuru yapabilecek.

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından illere gönderilen yazıda, Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamındaki özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği verilmesine ilişkin Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğiyle ilgili tebliğ çerçevesinde, e-kılavuz yayımlandığı ve kılavuzda resmi okullar ve azınlık okullarından da eğitim ve öğretim desteğine müracaat edilebileceği bilgisinin yer aldığı anımsatıldı.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavları sonucu 2015-2016 eğitim öğretim yılında özel okullara kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerinin, eğitim ve öğretim desteği için müracaat edip edemeyeceği yönünde genel müdürlüğe bilgiler geldiği aktarılan yazıda, "2015-2016 eğitim öğretim yılı için eğitim ve öğretim desteğine müracaatlarla ilgili 2015 Ağustos'unun ilk haftasında yayımlanacak e-kılavuza göre özel okula kayıtlı olan öğrenciler de teşvik için başvuru yapabileceklerdir. Ayrıca özel okullarımız da yayımlanacak e-kılavuz doğrultusunda ağustos ayı içerisinde eğitim ve öğretim desteği için başvurabilecektir" denildi.

Geçen eğitim öğretim yılında, teşvik için devlet okuluna kayıtlı olup özel okula kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler başvurabiliyordu. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)