adscode
adscode

Özel okula teşvik başvuru sonuçları açıklanıyor

Özel okul teşvik başvuru sonuçları bugün açıklanacak.

Özel okula teşvik başvuru sonuçları açıklanıyor
Eğitim
10 Ağustos'tan bu yana 6 bin 435 özel okul ve 600 bin öğrencinin velisi teşvik için başvurdu. Teşvik kazananlar bugün ilan edilecek. Öğrencilerin tercihleri ise 4-10 Eylül'de alınacak. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, 230 bin öğrenciye verilmesini planladıkları teşvikler için 700 bin başvuru beklediklerini söyledi.

Okul öncesinde 2 bin 680, ilkokulda 3 bin 220, ortaokul ve lisede 3 bin 750, temel liselere ise 3 bin 220 TL teşvik bedeli verilecek. Okul öncesinde 20 bin, ilkokul ve ortaokul düzeyinde 50'şer bin, temel lise ve diğer lise düzeyindeki okullarda ise 110 bin öğrenci eğitim öğretim desteğinden yararlanacak.

Geçen yıl 250 bin kontenjana 180 bin öğrenci başvurmuş ve teşviklerden yararlanma hakkı kazanmıştı. Bakanlık bu sene başvuru şartlarında devlet okulunda kayıtlı olma şartını kaldırmış, özel okulda halen okumakta olan öğrencilere de teşvikin yolunu açmıştı.

Öğrencilerin okul tercihleri ise 4-10 Eylül'de alınacak. Yerleştirme sonuçlarının 11 Eylül'de ilan edilmesinin ardından, 14-21 Eylül'de nakil ve kesin kayıt işlemleri yapılacak. Ek yerleştirme sonuçlarının ilanı 22 Eylül'de, ek yerleştirme kayıt işlemleri ise 22-30 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Sonuçlar açıklanır açıklanmaz sayfamızda olacak. Gün içinde tüm gelişmeleri www.egitimajansi.com'da takip edebilirsiniz.


SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN!
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)