adscode
adscode

Özel okullar şehit çocuklarını ücretsiz kabul edecek

Özel okul yöneticileri şehit çocuklarına sahip çıktı. Şehit çocukları anaokulundan 12. sınıfa kadar özel okullarda burslu eğitim görecek.

Özel okullar şehit çocuklarını ücretsiz kabul edecek
Özel Okullar

Özel okul yöneticileri PKK saldırılarından şehit düşen asker ve polis çocuklarına sahip çıktı. Özel okullar anaokulundan 12.sınıfa kadar şehit çocuklarına ücretsiz eğitim verecek. 
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşe Gürcan 81 ile yazı göndererek, şehit ailelerinin yanında olunmasını, bu ailelere psikolojik destek verilmesini ve ailelerin durumlarının düzenli olarak takip edilmesini istemişti. 
 
Bakan Gürcan'dan sonra şehit ailelerine bir destek de özel okullardan geldi. Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) şehit ailelerine destek olmak için önemli bir karar aldı. TÖDER'e üye özel okullarda şehit çocukları anasınıfından 12. sınıf bitinceye kadar ücretsiz eğitim görecekler. 
 
TÖDER Başkanı İbrahim Taşel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, TÖDER Yönetim Kurulu olarak üye kurumlarda şehit çocuklarını anaokulundan 12. sınıfa kadar tam burslu okutma kararı aldıklarını ifade etti. TÖDER Başkan Yardımcısı Metin Özer derneğe bağlı 500 okul bulunduğunu belirterek, tüm şehit çocuklarına zaman ve yer sınırlaması olmaksızın okullarını açtıklarını kaydetti. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)