adscode
adscode

Özpetek’in 10. filmi görücüye çıktı

İtalya’da yaşayan Türk Yönetmen Özpetek’in 10. filmi “Allacciate le Cinture-Kemerlerinizi Bağlayınız"ın tanıtımı Roma’da yapıldı.

Özpetek’in 10. filmi görücüye çıktı
Kültür Sanat
Hamam, Harem Suare, Cahil Periler, Karşı Pencere, Kutsal Yürek, Bir Ömür Yetmez, Mükemmel Bir Gün, Serseri Mayınlar ve Şahane Misafir gibi ses getiren filmlere imzasını atan yönetmen Ferzan Özpetek’in senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği 10. filmi "Allacciate le Cinture-Kemerlerinizi Bağlayınız"ın basın gösterimi Roma’daki Adriano sinemasında yapıldı.

Filminin tanıtımında Türk gazetecilere konuşan yönetmen Özpetek, 10. filmi “Kemerlerinizi Bağlayınız” ile kariyerindeki eser sayısında yuvarlak bir rakama ulaştığını belirterek, “İnsanın kendi filminden memnun olduğunu söylemesi çok zor ama ben memnunum” dedi.

İtalya’da komedi isteyen bir seyirci kitlesi olduğuna dikkati çeken Özpetek, şunları kaydetti:

“Film biraz ağlatıyor. Ağlatıyor derken, belirli kısımları kuvvetli şekilde ağlatıyor. Heyecanlandırıyor. Buradaki tanıtım şirketiyle görüşmelerimizde ‘Aman ağlatan kısımlarını göstermeyelim, sadece komedi kısımlarını verelim’ diye tartışma oldu. Şimdi onlar da yavaş yavaş sonuç almaya başlıyorlar çünkü film belirli eleştirmenlere gösteriliyor. Hepimiz memnunuz. Herkes komedi istiyor, bu komedi istenen dönemde ben komedi yapmadım.”

Yeni filminin şarkıları arasında Türkiye’den biri Kürtçe olmak üzere iki şarkıya yer verdiğini belirten Özpetek, filmde önceki filmlerinde olduğu gibi bir Sezen Aksu eseri bulunmadığını ancak Aksu’nun oğlu Mithatcan Özer’in bir parçasına yer verdiğini söyledi.

11. film Türkiye’de

İtalya’da 6 Mart’ta gösterime girecek yeni filminin, İtalya’nın hemen ardından Türkiye’de de kısa bir süre içerisinde izleyiciyle buluşacağını dile getiren Ferzan Özpetek, 11. filminin ise Türkiye’de olacağının müjdesini verdi.

Bir sonraki filmine ilişkin bazı fikirlers olduğunu ifade eden Özpetek, filmi, yeni kitabı İstanbul Kırmızısı'nda yer alan kişiliklerinden yola çıkarak yapacağını söyledi.

Başrol oyuncularından Polonyalı aktris Kasia Smutniak, Ferzan Özpetek’in insani yönleri öne çıkan bir yönetmen olduğuna dikkati çekerek, “Çok heyecanlı bir çalışmaydı, bu filmde rol almak, Ferzan gibi bir yönetmenle çalışmak insani bir deneyimdi” dedi.

Özpetek’in 10. filminde kendisinin ilk başrol deneyimini yaşayan aktör Francesco Arca da “Benim sinemadaki ilk deneyimimdi ki onu da Ferzan ile yaptım. Böyle bir yönetmenle çalışmanın zorluğu var çünkü tanınan yönetmen ve oyuncu kadrosuyla birlikteydim” dedi.

"Allacciate le Cinture-Kemerlerinizi bağlayınız", Türkiye’de 14 Mart’ta gösterime girecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)