adscode
adscode

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

 

 

Kurucu: Hüsnü M. Özyeğin

Rektör: Prof. Dr. Esra Gençtürk

Kuruluş tarihi: 2007

Bulunduğu İl: İstanbul

Akademik birimler: İşletme, Mühendislik, Sosyal Bilimler, Hukuk, Mimarlık ve Tasarım, Havacılık ve Uzay Bilimleri olmak üzere 6 fakültesi, 2 yüksekokulu; Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve İşletme olmak üzere 3 enstitüsü bulunuyor.

Öğrenci sayısı: Toplam 7.398

Akademik personel sayısı: 395

Öğrenci kulübü sayısı: 53

Burs olanakları: Özyeğin Üniversitesi’nde kayıtlı lisans öğrencilerinin yüzde 85’i burslu öğrenim görmekte olup yüzde 42 oranında sağlanan ortalama giriş bursunun yanı sıra Akademik Başarı, Sporcu, Lisansüstü Öğrenime Destek, Şehit Çocukları bursları ve kısmi zamanlı çalışma olanağı sunuluyor.

Yurt olanakları: 2.597 kişi kapasiteli yurt kompleksinde toplam 5 adet yurt binası bulunuyor.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle anlaşmalar: 30 ülkeden 100’den fazla kurumla 113 Erasmus, 20 uluslararası iş birliği anlaşması bulunmakta. University of Minnesota, Oregon State University, University of Alberta, Georgia State University, Yokohama National University, Seoul National University of Science and Technology, University of California - Irvine, University of Texas at Dallas’ın da aralarında bulunduğu üniversitelerle Global Değişim Programı ve / veya iş birliği anlaşması; Maastricht University, Tilburg University, University of Bologna, Linnaeus University, Universite de Liege, University of Porto, University of Mannheim, University of Limerick, Bangor University, Coventry University, University of Valencia, University of Fribourg ve University of Sevilla’nın da dahil olduğu üniversitelerle Erasmus Anlaşması var.

Öğrenim ücreti: Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi programları hariç, burssuz, fakülte programları 60.000 TL; Havacılık Yönetimi 40.300 TL; Pilot Eğitimi 48.000 TL; Gastronomi ve Mutfak Sanatları 40.900 TL; Otel Yöneticiliği 38.600 TL. Pilotaj programı eğitiminde yer alan zorunlu uçuş eğitimleri yıllık öğrenim ücretlerine dahil değil.

Öğrenciler zorunlu uçuş eğitimleri için Pilotaj lisans programında yıllık öğrenim ücretine ek olarak, üniversitenin anlaşmalı olduğu Ayjet Anadolu Yıldızları Uçuş Okuluna lisans öğreniminin 4., 6. ve 8. dönemlerin başında olmak üzere 3 eşit taksitte uçuş ücreti öderler. 2018-2019 eğitim-öğretim yılında kayıt olanlar için Uçuş Okulu tarafından belirlenen uçuş eğitimi ücreti KDV dahil, 54.000 euro’dur. Uçuş eğitimi ücreti burslu öğrenciler için kılavuz burs oranı kadar Özyeğin Üniversitesi tarafından karşılanacak.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Özyeğin Üniversitesi’nin güçlü akademik kadrosu; sahip oldukları patentleri, uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan bilimsel çalışmaları, aldıkları ödüller ve atandıkları önemli görevler ile öne çıkıyor. Özyeğin Üniversitesi öğrencileri, güçlü akademisyenlerin uzmanlık alanlarında verdiği derslerde en güncel bilgilere sahip olurken, bilimsel çalışmalarda yer alarak birlikte sorguluyor, çözümleri tartışıyor ve yeni bilgi üretiyorlar. Öğrenmenin devam ettiği ders dışı faaliyetlerinde çeşitli birimlerden birebir danışmanlık alıp, ilgi alanlarını zenginleştirip, kendilerini geliştiriyorlar. Ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak önemli deneyimler ve başarılar kazanıyorlar. Girişimcilik vizyonunu tüm birimlerine uygulayan Özyeğin Üniversitesi, öğrencilerini bu anlayışla yetiştiriyor. Edindikleri mükemmel donanım ve deneyimleriyle ÖzÜ mezunları, sadece birer “profesyonel” olarak değil; bireysel, kurumsal ve sosyal girişimciler olarak hayata atılıyor. Öğrenciler, sektörle iç içe çalışma felsefesiyle iş dünyası için donanımlı hale geliyor, birkaç dil öğreniyor, sosyal aktivitelerle yeni yetkinlikler kazanıp kendilerini geliştiriyor, değişim programları ya da staj olanaklarıyla yurt dışına çıkarak küresel vizyona sahip, topluma fayda sağlayacak bireyler olarak mezun oluyor.

İletişim bilgisi: http://ozyegin.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)