adscode
adscode

Özyeğin'den maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı öğrencilere yüzde 100 burs

Özyeğin Üniversitesi ekonomik koşulları ne olursa olsun her başarılı ve yetenekli öğrencinin dünya standartlarında bir eğitim alma hakkı olduğuna inanarak hayata geçirdiği Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs…

Özyeğin'den maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı öğrencilere yüzde 100 burs
Üniversite
2017 LYS’de ilk 20 bine girmeyi hedefleyen lise son sınıf öğrencilerinin yararlanabileceği “Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı” için başvurular başladı. Bursiyer olmaya hak kazanan öğrenciler eğitim ücretinden muaf olacak, üniversitenin yurtlarında ücretsiz konaklayacak, yemek ve diğer ihtiyaçları için nakit desteği de alacak.

“Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı”na 2017 LYS sonucunda ilk 20.000 içerisinde yer almayı hedefleyen lise son sınıf öğrencileri başvurabilecek. Burs Programı kapsamında, öğrenciler karşılıksız olarak öğrenim ücretinden yüzde 100 muaf olacak, her yıl 9 ay süreyle aylık 1000 TL nakit destek alacak ve Üniversite kampüsü içerisindeki yurtlarda bulunan 4 kişilik odalarda ücretsiz konaklama olanağı elde edecekler.

Adayların ozuburs.ozyegin.edu.tr adresi üzerinden yapacakları başvuru sürecinde belirtilen kriterleri sağlayan ve tüm değerlendirme aşamalarını başarıyla geçen öğrenciler, Özyeğin Üniversitesi Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı bursiyeri olarak yükseköğrenimlerini kapsamlı burs olanaklarından yararlanarak tamamlayacaklar. Program başvurusunu tamamlayıp, değerlendirmeye giren tüm öğrenciler, ÖSYM tarafından ilan edilecek resmi tercih takvimi sona ermeden önce Özyeğin Üniversitesi Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı değerlendirme sonuçları hakkında bilgilendirilecekler. Başvuruların 9 Haziran 2017’ye kadar devam edecek.

Özyeğin Üniversitesi’nin kuruluşundan bu yana ülkenin her köşesinden yetenekli ve başarılı gençler için erişilebilir olmaya öncelik verdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Esra Gençtürk şu bilgileri verdi: ‘’Girişimciliği ve yenilikçiliği destekleyen, araştırmaya öncelik veren üniversitemizin olanaklarından daha çok sayıda gencin tam burslu olarak yararlanmasını amaçlıyoruz. Üniversitemizin sağladığı yüzde 49 giriş bursuna ilave olarak, akademik başarı bursu, spor bursu, ihtiyaç bursu, yarı zamanlı çalışma bursu gibi ek burslarla öğrencilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Bugün sayıları 6 bini aşan öğrencilerimizin yüzde 82’si öğrenimlerini burslu olarak sürdürüyor. Biliyoruz ki, başarılı ve yetenekli oldukları halde, maddi yetersizlikler nedeniyle uluslararası standartlarda tam donanımlı bir eğitim olanağına erişemeyen çok sayıda gencimiz var. Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programımızı bu düşüncelerle hayata geçirdik. Amacımıza ortak olan değerli bağışçılarımız ile birlikte başlattığımız bu önemli sosyal girişime ülkemizin dört bir yanındaki eğitimcilerimiz olmak üzere paydaşlarımızı destek olmaya davet ediyor ve başarılı öğrencileri yönlendirmelerini bekliyoruz.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)