adscode
adscode

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

...

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

Rektör: Prof. Dr. Hüseyin Bağ

Kuruluş tarihi: 1992

Bulunduğu il: Denizli

Akademik birimleri: 16 fakültesi, 6 enstitüsü, 3 yüksekokulu, 17 MYO’su var.

Öğrenci sayısı: 53.568

Akademik personel sayısı: 295 profesör, 200 doçent, 418 Dr. öğretim üyesi, 435 öğretim görevlisi, 688 araştırma görevlisi olmak üzere 2036 akademik personeli var.

Burs olanakları: 1000 kişiye yemek bursu veriliyor.

Yurt olanakları: KYK yurtları ile hizmet veriliyor.

Öğrenci kulübü sayısı: 133 öğrenci kulübü bulunuyor.

Yurt içi ve yurt dışı üniversiteler ile ikili anlaşmaları: Erasmus + kapsamında 638, Mevlana kapsamında 233, Farabi kapsamında 85 anlaşması mevcut.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Pamukkale Üniversitesi; tıp, mühendislik, iktisadi bilimler, fen bilimleri, sosyal bilimler, güzel sanatlar, eğitim bilimleri ve teknik eğitim gibi birbirinden farklı alanlarda Türkiye’nin ve dünyanın ihtiyaç duyduğu çağdaş, bilgili, yaratıcı, girişimci genç beyinleri yetiştirmektedir. Kınıklı Kampüsü’ndeki tüm fakülte ve sosyal tesisleri ve ilçelerdeki mekânlarıyla modern eğitim-öğretim ve hizmet ortamlarını oluşturan Pamukkale Üniversitesi, uluslararası araştırma üniversitesi olma hedefine kararlı ve hızlı adımlarla ilerlemekte. Çağımızın sihirli kelimeleri olan ‘işbirliği’, ‘küreselleşme’ ve ‘toplam kalite yönetimi’ni kendine ilke edinmiştir. Uluslararası öğrenci ve öğretim elemanı değişimlerine önem veren, bu anlamda dünyanın birçok ülkesinden üniversitelerle Erasmus+, LLP Erasmus, SED Erasmus, Socrates, Farabi, Mevlana ve Leonardo projeleri kapsamında ikili işbirliği anlaşmaları imzalayan üniversitemiz, mobility (hareketlilik) bağlamında AB ülkelerinde 3600 üniversite içinde yapılan sıralamada ilk 100 üniversite içinde yer almıştır. EUA Uluslararası Üniversiteler Birliği ve Magna Charta Universitatum uluslararası üyelikleri mevcut olan Pamukkale Üniversitesi, Diploma Eki Etiketi (DE) hedefine 2011’de, Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) Etiketi hedefine ise 2012’de ulaşmış bir üniversitedir. Türkiye’deki üniversiteler arasında DE Etiketine sahip 12. ve AKTS Etiketine sahip 6. üniversite olma başarısına sahiptir.

Yörenin öncelikli sorunlarına bilimsel çözüm önerileri getiren, aynı zamanda sanayinin Ar-Ge faaliyetlerine katkıda bulunan PAÜ Teknokent, yayın, patent, araştırma sonuçları olarak hizmet vermekte. Üniversitelerarası akredite programlar sayesinde öğrencilerine uluslararası düzeyde geçerliliğe sahip diploma imkânı sunan, Avrupa Üniversiteler Birliği Üyesi bir üniversite olmakla beraber, modern altyapıya sahip olan Pamukkale Üniversitesi; ulusal ve uluslararası elektronik veri tabanlarını, süreli yayınları öğrencilerinin ve akademisyenlerinin kullanımına sunan bir kütüphaneye sahiptir. Hemen hemen her gün bir bilimsel etkinliğin ve konserin yapıldığı Pamukkale Üniversitesi, öğrencisinin temel ihtiyaçları olan barınma, beslenme ve sağlık konularında da köklü çözümler üreten ve içinde bulunduğu kentten bu konularda tam destek alan bir üniversitedir.

İletişim bilgisi: www.pau.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)