adscode
adscode

'Parasız kayıt yapmıyorlar'

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, okul kayıtlarında idarecilerin para almayacağı konusunda kesin konuştu. Ancak bazı okullar hala öğrencileri kayıt ettirirken velilerden para talep ediyor. İşte bir örnek:

'Parasız kayıt yapmıyorlar'
Anaokulu
"Abbas Bey Merhabalar Ben Ankara Yenimahalle Demet evlerde ikamet ediyorum.  Sizleri yakından takip ediyorum Eğitim konusundaki çalışmalarınızı takdir ediyorum. Benim size bir sorum olacak çok önemli umarım en kısa zamanda yardımcı olursunuz.
Sorum şu: Oğlumu Ana sınıfına kayıt ettireceğim ama benden 225. TL ücret talep ediyor okul yönetimi aksi halde kaydını yaptırmayacağını ifade ediyor. Yukardaki konuda belirttiğim” OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ” içinde alınır veya alınmaz diye bir madde geçmiyor aksine alınır diye daha ağır basıyor. Benimde 225 TL verecek durumum yok çocuğumu da  göndermek istiyorum.
Abbas Bey bu konuda sizlerden yardım talep ediyorum. Kayıt parasının alınmayacağına dair televizyonlarda ifade ediyorlar lakin okul yönetimin önüne koyabileceğimiz resmi bir kanun, yönetmelik var mı? Nereye başvurmalıyım. Sizlerden yardım bekliyorum
Saygı ve sevgilerimle iyi günler diliyorum"

www.egitimajansi.com

               

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)