adscode
adscode

PAÜ Öğrencilerine Çift Diploma

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, İngiltere'den Coventry, ABD'den Weber State üniversiteleriyle çift diploma anlaşması yaptıklarını belirterek öğrencilere çift diploma müjdesi…

PAÜ Öğrencilerine Çift Diploma
Eğitim
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, öğrencilerinin bir kısmının bu üniversitelerde zaman geçirerek çift diploma alma hakkına sahip olacağını söyledi. Rektör Bağcı, uluslararasılaşma yolundaki son gelişmeleri değerlendirmek için üniversitesinin sosyal tesislerinde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya 2013 yılı Erasmus Bakanı, PAÜ Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Toprak ile İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Karaosmanoğlu da katıldı.

PAÜ'nün 43 ülkeyle işbirliği anlaşması yaptığını ifade eden Prof. Dr. Bağcı, "43 ülkede Erasmus anlaşması olan üniversite sayısı 146'dır. Toplam Erasmus anlaşma sayımız 367'dir. Bu anlaşmalar 64 bölüme dağıtılmıştır. AB ülkeleri dışında, Mevlana Programı çerçevesinde 11 ülkeyle de 15 anlaşma yapılmıştır. Anlaşmalar çerçevesinde çift diploma vermeyi de planladık. Nitekim İngiltere'den Coventry, ABD'den Weber State üniversiteleriyle çift diploma anlaşması da yaptık. PAÜ'nün öğrencisi, öğrenim süresinin bir bölümünü bu üniversitelerde geçirerek bu üniversitelerin diplomasına da sahip olabilecek." dedi. Uluslararasılaşmanın klasik anlamda öğrenci hareketliliği olduğunu belirten Bağcı, "Erasmus'a giden personel sayısı 2004 yılında sekizken 2013 yılında 257'ye çıkmıştır. Bu personel hareketliliğinde Avrupa'nın 3 bin 600 üniversitesi arasından PAÜ, Türkiye'de ikinci ve Avrupa'da 89. sıraya yükseldi." şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Toprak'ın, Avrupa Erasmus Koordinatörlüğü Birliği (EAEC) tarafından verilen Erasmus Minister 2013 (2013 Erasmus Bakanı) ödülünü aldığını da kaydeden Rektör Bağcı, "2013 yılı ödülünü Türkiye'den alan tek kişi olan Prof. Toprak, EAEC'den bu ödülü alan ikinci Türk oldu. Bu sene ödül alan diğer üç kişi ise İngiltere'den Anthony Vickers, Portekiz'den Ana Boa Ventura, Yunanistan'dan Christina Kontogoulidou'dur." dedi.

Bağcı, bilgilendirmenin ardından kısa bir süre sonra resmî açılışı yapılacak olan Pamukkale Teknokent'i, Genel Müdür Doç. Dr. Hasalettin Deligöz'le birlikte basın mensuplarına gezdirdi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)