adscode
adscode

PDR Tartışması Sanki Hiç Bitmeyecek

Öğretmenlerimizin hepsi de çok önemli ama rehberlik öğretmenleri ayrıca önemli. Çünkü iyi bir rehber öğretmen, öğrencilerin yaşamına olağanüstü bir şekilde yön verebilir.

PDR Tartışması Sanki Hiç Bitmeyecek
Günün Yazısı
Kayıp gibi görünen öğrencileri kazanabilirler.Diğer öğretmenlerin göremediğini, görebilir...
Ama sayıları o kadar yetersiz ki, farklı branşlardan da öğretmen alınmaya başlandı ve buna çok kızdılar. Oysa kızacakları kişiler o öğretmenler değil, daha fazla kadro vermeyen Maliye olmalıydı.
İşte yılan hikayesine dönen bu tartışmadan bir boyut:
 
Bizim İşimizi Elimizden Aldılar
 
"Merhaba. Ben rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunuyum. Bu sene bizim alandan ihtiyaç çok diyerek hazirandaki atamalarda ve 6 temmuzdaki atamada felsefe grubu mezunlarına rehber öğretmeni olma hakkını tanıdınız. Ve ağustosdaki atamada bize sadece 656 kişilik kontenjan açtınız. Oysa mezun sayımız 1500lerde iken şimdi yaklaşık ben de dahil 900 e yakın meslektaşımın ataması olmayacak. Faka...t 5 eylül de yaklaşık 1500 felsefe grubu mezunu rehber öğretmeni olarak göreve başlayacak. Yapılan bu haksızlığa acele bir açıklama ve çözüm bekliyoruz. 3 aylık eğitim almış kişiler psikolojik danışma yaparken biz 4 yıl eğitim almamıza rağmen işsiziz. Bir şeyler yapılmazsa atanamayan meslektaşlarım maddi manevi tazminat davası açacağız. Lütfen bu konuda bir açıklama yapın bu haksızlığa dur deyin. Derneğimizle iletişime geçin. İlgilenirseniz şimdiden teşekkürler."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)