adscode
adscode

Peki bu boş kontenjanlar ne zaman dolacak?

​TEOG'da dördüncü nakil dönemi boş kontenjanları, dün akşam açıklandı. Türkiye genelinde, hala, 13 bin 130 boş kontenjan bulunuyor. Hem de en iyi okullarda ve en gözde kentlerde.

Peki bu boş kontenjanlar ne zaman dolacak?
Günün Yazısı
Bu kontenjanlardan 2 bin 237'si İstanbul'da,  bin 244'ü Ankara'da, 478'i İzmir'de. Pazartesi başlayacak yeni nakil döneminde, bu açıklar dolar mı? Hiç sanmıyorum! Niye? Çünkü değişen bir şey yok!..

Yeni kontenjanlar için nakil başvuruları, önümüzdeki hafta Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe günleri e-okul üzerinden yapılabilecek. 
Nakiller, 26 Eylül Cuma günü sona eriyor. 
Peki bu ay sonuna kadar da, liselerdeki bu kontenjan açıkları dolmazsa ne olacak?
MEB, bu sorunun cevabını şimdiden vermelidir.
Her yıl olduğu gibi, artık zaman çok geç, bu yıl için böyle kalsın, gelecek yıl sistemi değiştiririz, mazereti, artık hiç kimseyi teskin etmez. Çünkü bunun böyle olacağını aylardır yazıyoruz.

Boş kontenjanlar

Girmek için yüz on binlerce öğrencinin kapısında beklediği en iyi liselerde bile hala  önemli sayıda kontenjan açığı var. Bu yüzden hiç kimse çıkıp da, bu okulları kimse tercih etmedi, o yüzden boş kaldı diyemez.

Dün akşamki tabloya göre, hala, Galatasaray'da   2, İstanbul Erkek Lisesi'nde  3,    
Kabataş İngilizce'de 10, Kabataş  Almanca'da  2, Kadıköy  AL'de  52, Atatürk AL'de  43, Sakıp Sabancı'da  31, Ankara Atatürk'te 13, Gazi'de 28, M. Emin Resulzade'de  31, 75. Yıl AL'de 16, Dr. B.Ege-Dr. R. Ege'de  68,  İzmir  Atatürk (İng.)  22, Bornova (İng.) 9, Karşıyaka'da 37, Namık Kemal'de  44, Karşıyaka Atakent'te 62, Karşıyaka Cihat Kora'da  14 boş kontenjan bulunuyor.

Diğer okulların tamamında da benzer sayıda açıklar var...

MEB, bu açıkların, bu nakil sistemi ile dolmayacağını artık görmeli ve ona göre yeni bir yol denemelidir...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)