adscode
adscode

Peki Bu Çocukların Durumu Ne Olacak?

4+4+4 sonrası Etütlü okullarda, yaşanan kaos pek çok veliyi tedirgin etmiş durumda. Özellikle de çocuğu 5. Sınıfa geçen velileri.Şimdi nasıl bir yol izleyecekler ?

Peki Bu Çocukların Durumu Ne Olacak?
Günün Yazısı

Eski okulları kendilerini almıyor. Yeni bir okul bulmak da o kadar kolay değil.

En önemlisi de çocuklarına olayı nasıl anlatacaklar?...

İsterseniz gelin önce, yaşanan vahameti gözler önüne süren şu maile  bir göz atalım:

 

Abbas bey merhaba,

 

Beşiktaş Bebek Tevfik Fikret İlköğretim Etüdlü okulda geçtiğimiz yıl 4. sınıfa gitmekte olan çocuğumuzun kaydı 5. sınıf için kayıt yenilemeye gidildiğinde yeni eğitim sistemine göre 5. sınıfta adrese dayalı kayıt sisteminde bulunan ortaokula kayıt yaptırılması gerektiği belirtilerek 5. sınıf'a kaydı yapılmamıştır.

 

* Ancak, geçtiğimiz yıl Etüd'lü okulda 1-2-3 sınıfta ve 5-6-7 sınıfta okumakta olan öğrenciler aynı okula kayıt yenileyerek devam edebilmektedirler. 

 

* Bu yeni eğitim sisteminin en çok mağdur ettiği öğrenciler istanbulda bulunan 19 adet etüdlü okulda geçtiğimiz yıl 4. sınıfta okuyanlardır.  Kanun çıkmadan evvel okul kaydı ile ilgili bir problemimiz yokken kanun çıktığı anda bir anda hangi okula gideceğini bilemediğimiz bir yapı ile karşılaştık. 

 

* Geçtiğimiz yıl 1-2-3.  ve 5-6-7. sınıfta okuyan öğrenciler bundan etkilenmezken 4. sınıfta okuyanları günahı nedir? Burada hak kaybına uğrayan sadece 4. sınıfta okuyan öğrenciler olmuştur. Akıl ve izandan yoksun bir durum ortaya çıkmaktadır. 1-2-3-5-6-7 (4. sınıf hariç) sınıfta aynı okulda okuyan öğrencilerin bir problemi yokken neden 4. sınıftakiler sadece bundan etkilenmektedir. 

 

Hala çözmeye çalışıyoruz. Siz bu konu ile ilgili bir yorum getirebilirseniz çok sevinirim.Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim. Saygılarımla...

 

4. sınıflar da Mağdur Edilmesin

Milli Eğitim Müdürlüğü, velilerin tepkisi üzerine,  geri adım değil ama, aklın sesine kulak vererek mevcut öğrenciler lehine bir düzenleme yaptı. Ve iyi de oldu. Şimdi umarız benzer düzenlemeyi  5. Sınıfa geçen öğrenciler için de gerçekleştirir ve yeni öğretim yılına sorunsuz bir şekilde girilir.

Yoksa o mini minnacık öğrencilere, tüm gelişmeleri anlatamazsınız, anlatsanız da anlamazlar ve daha bu yaşta her şeye küserler…

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)