adscode
adscode

Periscope 10 Milyon Kullanıcıyı Geride Bıraktı!

Dünyaca ünlü sosyal medya ağı Twitter’ın son uygulaması olan Periscope her geçen aktif kullanıcı sayısını artırıyor.

Periscope 10 Milyon Kullanıcıyı Geride Bıraktı!
Sosyal Medya
Yayınlanmaya başladığı ilk 10 günde 1 milyon kullanıcıya ulaşan ve son dört ayda 10 milyon kayıtlı kullanıcıya ulaşan Periscope’ye günlük ise ortalama 2 milyon ziyaretçi akın ediyor.




Dünyaca ünlü sosyal medya ağı Twitter’ın son uygulaması olan Periscope her geçen aktif kullanıcı sayısını artırıyor. Yayınlanmaya başladığı ilk 10 günde 1 milyon kullanıcıya ulaşan ve son dört ayda 10 milyon kayıtlı kullanıcıya ulaşan Periscope’ye günlük ise ortalama 2 milyon ziyaretçi akın ediyor.Periscope 10 Milyon’u da Aştı! Periscope Uygulamasını Durduruna Aşk Olsun! Twitter Periscope uygulamasını satın aldı. Durum böyle olunca da kullanıcı sayısı 10 Milyon’u geçti.

 Periscope çıktığı günden bu yana sıkça bahsedildi. Canlı yayınlanan maçlardan vs. kapatılma kararına kadar gitti. Geçtiğimiz günlerde Twitter, Periscope’u satın almasıyla kullanıcı sayısında büyük bir artış oldu. Her gün 2 milyon kişinin ziyaret etdiği Periscope, 10 Milyon kullanıcıyı geride bıraktı. Periscope hakkında ilginç bir bilgide hergün yüklenen videoların toplam süresi 40 yıl kadar olduğu. Periscope nedir ? Nasıl kullanılır ? Ne işe yarar kısaca Periscope, Periscope uygulaması üzerinden ve Twitter’ın internet üzerinden canlı yayın yapılmasını sağlar tabiki yayını izlemeke için Periscope uygulamasına ihtiyacınız var. Periscope indirdikden sonra Twitter hesabınız ile giriş yapmanız gerekiyor. Periscope’a giriş yaptıktan sonra uygulamayı kullanmaya başlayıp canlı yayınlar izliyebilirsiniz, canlı yayınlar yapabilirsiniz, daha önce canlı yayınlanmış videoları izleyebilirsiniz. 

Periscope ta yayın nasıl yapılır ? 

Periscope uygulamasını yükleyip açtıkdan sonra ortadaki yuvarlak ikona tıkladığınızda canlı yayın sekmesi açılır. Uygulama açıldığında çıkan ekranda “Start Broadcast”e tıkladığınızda yayına başlarsınız. Ekranda çıkan “Live” yazısı yayına başladığınızı belirtir. Eğer ekrana iki kez yani çift tıklarsanız telefonun ön kamerasına geçiş yapabilirsiniz. Yayını sonlandırmak için ekranın üst kısmındaki “Stop Broadcast” sekmesine tıklamalısınız. Yayını bitirdikten sonra, video tekrar izlenilebilmek geç kalanlar için 24 saat kalmak üzere canlı yayının kaydı kalır. 24 saat geçtikd en sonra Periscope video dosyasına erişimi kaldırıyor. İsterseniz videonuzu " Save to camera roll" tıklayarak telefonunuza da kaydedebilirsiniz.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)