adscode
adscode

PISA sonuçları meclise taşındı!

CHP İstanbul Milletvekili Engin ALTAY, Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ'a PISA sonuçlarını sordu.

PISA sonuçları meclise taşındı!
Eğitim

CHP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Engin ALTAY  PİSA Sınav sonuçlarına ilişkin Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.


08 Aralık 2016

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’ nün 96. Maddeleri uyarınca Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet YILMAZ tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.


 

Engin ALTAY

İstanbul Milletvekili

CHP Grup Başkanvekili

 


 

OECD tarafından 2000 yılından itibaren 3 yılda bir yapılan PISA araştırması, OECD üyesi ülkeler ve diğer katılımcı ülkelerdeki zorunlu eğitimi bitiren öğrencilerin modern toplumda yerlerini alabilmeleri için gereken temel bilgi ve becerilere ne ölçüde sahip olduklarını ortaya koymayı hedeflemektedir. PISA araştırmasının hedef kitlesi 7. sınıf ve üzeri sınıf düzeylerinde örgün eğitime kayıtlı olan 15 yaş grubu öğrenciler oluşturmaktadır.

PISA 2015 uygulaması, 35'i OECD üyesi olmak üzere 72 ülke ve ekonomideki yaklaşık 29 milyon öğrenciyi temsilen 540 bine yakın öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

PISA 2015 uygulamasına Türkiye'den 61 ilden 187 okul ve 5 bin 895 öğrenci elektronik sınava katılmıştır.

  1. Türkiye’den 2002 yılından bu yana PİSA sınavlarına katılan okullar hangileridir?

  2. 2002 yılından 2015 yılına kadar yapılan PİSA sınavlarının tüm verileriyle sonuçları nelerdir?

  3. 2015 yılı PİSA sınavlarına katılan örneklem alınan okullara sınav öncesi öğrenci nakli gerçekleşmiş midir? 2015 sınavına katılan 187 okulda öğrenci nakil hareketliliği olmuş mudur?

  4.  Bakanlık olarak eğitimde yaşanılan bu nitelik sorunu ile ilgili bir değerlendirme yapılmakta mıdır? Özellikle 2012 yılında uygulamaya konulan 4+4+4 sisteminin başarısızlıkla etkisi arasında bir korelasyon görülmekte midir? Bu konuda yapılmış bir çalışma mevcut mudur?

  5. Gerek PİSA gerekse TİMSS gibi uluslararası sınavlar ile TEOG, YGS ve LYS gibi yerel sınavlardaki başarısızlıklar karışışında 14 yıldır uyguladığınız eğitim politikalarını gözden geçirecek bir çalışma yapacak mısınız?


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)