adscode
adscode

Prof. Dr. Nihat YÜZÜGÜLLÜ Vefat Etti

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nihat Yüzügüllü yaz tatili için gittiği Milas'taki yazlığında serinlemek için girdiği denizde boğularak can verdi.

Prof. Dr. Nihat YÜZÜGÜLLÜ Vefat Etti
Üniversite
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nihat Yüzügüllü yaz tatili için gittiği Milas'taki yazlığında serinlemek için girdiği denizde boğularak can verdi.

Güllük Mahallesi'ndeki yazlığında ailesiyle tatil yapan Yüzügüllü (66), yüzmek için denize girdi. Bir süre sonra Yüzügüllü'nün çırpındığını gören vatandaşlar, görevlilere haber verdi.

Kıyıya çıkartılan Yüzügüllü, sağlık görevlilerinin müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Muğla Adli Tıp Kurumuna kaldırılan Yüzügüllü'nün cesedi, otopsinin ardından ailesince alınarak Eskişehir'e götürüldü. Yüzügüllü'nün daha önce kalp ameliyatı geçirdiği, emekliliğine kısa bir süre kaldığı öğrenildi.


Eskişehir Osmangazi Üniversitesi şu mesajı yayınladı;  ''Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nihat Yüzügüllü vefat etmiştir. Merhumun cenazesi 16 Haziran 2015 Salı günü ESOGÜ İlahiyat Uygulama Camii'nde kılınacak olan ikindi namazını müteakip defnedilecektir. Merhum için cenaze öncesinde aynı gün saat 15.30'da Mühendislik-Mimarlık Fakültesi M3 Blok'ta yer alan Prof. Dr. Suat Mirza Konferans Salonu'nda bir tören düzenlenecektir. ''

Prof. Dr. Nihat Yüzügüllü kimdir?

1949 yılında Sivrihisar’da doğan Yüzügülllü, ilk ve ortaokulu Sivrihisar, liseyi Eskişehir’de okudu. 1974 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1975 yılında Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinde asistanlığa ve doktora eğitimine başladı. 1981 yılında doktorasını tamamlayarak, anadolu üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümüne öğretim görevlisi olarak atandı.

1984 yılında Yardımcı Doçentliğe, 1991’de Doçentliğe, 1997 yılında ise Profesörlüğe yükseltildi. 1993 ağustosunda itibaren iki yıl süreyle Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin kuruluş çalışmalarında Bilgi İşlem Daire Başkanı (tedviren) ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü olarak görev yaptı. Bu dönemde üniversitenin Bütçe, İdari ve Mali İşler, Öğrenci ve Not İşleri ve Rektörlük otomasyon çalışmalarını başlattı. Bilgi İşlem Dairesini oluşturarak, üniversitenin ilk internet bağlantılarını gerçekleştirdi. Mühendislik Fakültesi Fakülte Kurulu ve Üniversite Senatosu üyeliklerinde bulundu.

Üretim planlaması, stok yönetimi ve kontrolü ve üretim yönetimi teknolojilerinin yeterli bir düzeyde uygulanabilmesi için ön koşul olan katılımcı yönetim konularında çalıştı.

Eskişehir ODTÜ mezunları topluluğunun oluşumunu gerçekleştirerek, Eskişehir ve Çevresi ODTÜ Mezunları Derneğinin kuruluşunda görev aldı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)