adscode
adscode

Prof. Dr. Oktar Asoğlu: Geleceğin tıp insanlarını yetiştireceğiz

İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Önlük Giyme Töreni Yapıldı

Prof. Dr. Oktar Asoğlu: Geleceğin tıp insanlarını yetiştireceğiz
Üniversite
İstinye Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi öğrencilerinin Önlük Giyme Töreni yapıldı. İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktar Asoğlu, “Tıp alanındaki deneyimimizi öğrenci yetiştirmeye yönlendirerek, batıya doğru bakarken içinde bulunduğu toplumu da çok iyi tanıyan, çağdaş nesiller ve iyi hekimler yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

17 ilde 30 hastane, iki bin doktor ve yaklaşık 18 bin çalışanıyla Türkiye’nin en büyük sağlık hizmet grubu olarak faaliyet gösteren MLPCare Grubu tarafından kurulan İstinye Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi öğrencilerinin Önlük Giyme Töreni yapıldı. Üniversitenin 47 bin 298 metrekarelik alana yayılan, tam donanımlı Topkapı Sağlık Kampüsü’nde düzenlenen törende konuşan İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktar Asoğlu, son derece nitelikli bir akademik kadroya sahip olduklarını belirterek, Amerika ve Avrupa’nın tıp alanındaki en önemli üniversitelerinden çok sayıda öğretim üyesinin de İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde misafir öğretim üyesi olarak yer aldığını söyledi.

Tıp alanındaki deneyimimizi öğrenci yetiştirmeye yönlendirerek, batıya doğru bakarken içinde bulunduğu toplumu da çok iyi tanıyan, çağdaş nesiller ve iyi hekimler yetiştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Asoğlu, “ İstinye Üniversitesi olarak, hedeflerimize ulaşmak için en önemli konunun izlediğimiz yöntem olduğunun bilinciyle, Erişkin Tipi Eğitim Modeli sunuyoruz. Erişkin bireyler olan sizlere bilgiyi almaya ihtiyaç duyacağınız, bilgiyi talep edeceğiniz bir eğitim ortamı hazırladık. Böylece işin içinde ve işi bizzat yapacağınız bir eğitim alma imkanınız olacak. İlk haftalardan itibaren hastane ortamında eğitim alarak ve çalışarak mesleğin içine gireceksiniz. Böylece sizlere, erkenden deneyim kazanma ve gelecekteki meslek hayatınızda karşınıza çıkabilecek zorlukları kolaylıkla çözmenizi sağlayacak bir eğitim metodolojisi sunacağız” diye konuştu.

Geleceğin tıp insanlarını yetiştireceklerini vurgulayan Asoğlu şunları söyledi: “Tıp mesleği, içinde bulunduğu değişim sürecinde, mühendislik ile birleşerek yeni açılımlar sunuyor. Tedavi protokolleri artık bu değişime uygun olarak yeniden düzenleniyor. Örneğin sağlık teknolojileri alanında kullanılan cihazların üretiminde makine mühendisleri ile birlikte tıp doktorları da çalışıyor. Biz bütün bu değişimlerin alt yapısını hazırlayarak geliyoruz. Buradan doktor olarak mezun olanlar, araştırma ve geliştirmede, sanayide ve daha pek çok alanda katkı sunabilecek nitelikte olacak. Tıp fakültemizde sadece doktor değil, çok farklı alanlarda görev alacak tıp insanları yetiştiriyoruz. Büyük araştırma laboratuvarları kurduk. Ar-Ge merkezlerimiz, hücresel ve moleküler araştırma laboratuvarlarımız hazır. Bu laboratuvarlardan hem öğrencilerimiz, hem de kadromuzdaki yerli ve yabancı güçlü akademik kadromuz yararlanacak. Biz bilimsel çalışmaların İstinye Üniversitesi laboratuvarlarında tamamlanmasını ve bu birikimin yeni nesillere ülkemiz sınırları içinde aktarılmasını istiyoruz.”

Tören kapsamında İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sacit Karamürsel de bölümleri ile ilgili bilgi verip, öğrencilere başarılar diledi. Karamürsel’in konuşmasının ardından İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne birincilikle yerleşen Ahmet Furkan Ülker’in duygularını paylaştığı törende fakültenin tanıtım filminin izlenmesi sırasında coşkulu anlar yaşandı. Tören öğrencilerin önlüklerini giymeleri ile sona erdi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)