adscode
adscode

Prof. Dr. Toktamış Ateş’in İsmi BİLGİ’de Yaşayacak

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü Konferans Salonu’na, üniversitenin kurucu üyeleri arasında yer alan ve 2013 yılında kaybettiğimiz Prof. Dr. Toktamış Ateş’in adını verdi.

Prof. Dr. Toktamış Ateş’in İsmi BİLGİ’de Yaşayacak
Üniversite

İstanbul Bilgi Üniversitesi, üniversitenin kurucu üyeleri arasında yer alan merhum Prof. Dr. Toktamış Ateş’in adını Kuştepe Kampüsü’nde yaşatacak. Üniversiteye ve akademik camiaya katkılarından dolayı Kuştepe Kampüsü Konferans Salonu’na (BS1) Prof. Dr. Toktamış Ateş’in ismi verildi. 20 Nisan Pazartesi günü düzenlenen törene İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rifat Sarıcaoğlu ileRektör Remzi Sanver’in yanı sıra Ateş’in kızı Ayşegül Ateş, akademisyen dostları, yakınları ve öğrencileri katıldı.

Rektör Prof. Dr. Remzi Sanver yaptığı açılış konuşmasında, Prof. Dr. Toktamış Ateş için İstanbul Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampüsü’nün önemine dikkat çekti. Sanver, “BİLGİ, bundan 20 yıl önce Türkiye’de akademik hayata yeni bir nefes getirmek heyecanıyla burada kuruldu. Değerli bilim insanı Prof. Dr. Toktamış Ateş kurucularımız arasındaydı. Kendisinin de yola çıktığı ilk kampüsümüz olan Kuştepe’de adını yaşatarak sevgili hocamıza, kurum kültürümüz ve kimliğimize olan katkıları için şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rifat Sarıcaoğlu ise İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin kurucu hocalarının önemine değindiği konuşmasında “Bugünlerimizi onlara borçluyuz. Bu nedenle, BİLGİ’ye katkı sunan kıymetli hocalarımızın isimlerini okulumuzda yaşatmak istiyoruz. Toktamış Hocamıza, böyle bir kurum yarattığı için bir kez daha teşekkür ediyor ve kendisini rahmetle anıyoruz” dedi.

Törene ailesi adına katılan Toktamış Ateş’in kızı Ayşegül Ateş, “Kuştepe Kampüsü babam için her zaman daha kıymetli oldu. En büyüğünden en küçüğüne bu eğitim kurumunu ilerletmek için en önemli adımların atıldığı ve babamın ilk göz ağrısı olan çok sevdiği bu binada, onun adını bir konferans salonuna vermekten daha uygun bir şey düşünülemezdi. Ailem adına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

Prof. Dr. Toktamış Ateş Hakkında

1944 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Prof. Dr. Toktamış Ateş, Koca Ragıp Paşa İlkokulu’nu bitirdikten sonra orta ve lise eğitimini Sankt Georg (Avusturya Lisesi) ve Vefa Lisesi’nde tamamladı.

1967’de İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Maliye Bölümü’nü bitirdikten sonra, aynı yılın Kasım ayında Siyaset Bilimi Kürsüsü’nde asistan olarak akademik hayatına başladı. Akademik yaşamını burada sürdüren Ateş, 1969 Eylül’ünde “Osmanlı Toplumunun

Siyasal Yapısı” başlıklı tezle doktora derecesini aldı. 1974’de “Demokrasi Teorisi” başlıklı tezle doçent, 1982’de ise “Türk Devrim Tarihi” adlı eseriyle profesör oldu.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin kurucuları arasında yer alan Ateş, uzun yıllar BİLGİ’nin mütevelli heyet üyeliğini yaptı. Toktamış Ateş, 1996-2011 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığı’nı yürüttü.

Cumhuriyet ve Bugün gazetelerinde köşe yazarlığı yapan Ateş’in değişik yayınevlerinden yayınlanmış 37 kitabının yanı sıra editörlüğünü yaptığı kitaplar ve çok sayıda makalesi bulunuyor.

Toktamış Ateş, 2013 yılının Ocak ayında aramızdan ayrıldı.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)