adscode
adscode

Prof. Dr. Üstün Dökmen İzmir Üniversitesi Öğrencileri İle Buluştu

Kitapları, oyunları ve televizyon programları ile kitleleri konferanslarında bir araya getiren Prof. Dr. Üstün Dökmen İzmir Üniversitesi öğrencileri ile “Kendimizi ve Dünyayı İnşa Etmek” başlıklı söyleşide…

Prof. Dr. Üstün Dökmen İzmir Üniversitesi Öğrencileri İle Buluştu
Üniversite
Vergiden, ekonomik kriz döneminde insan ve toplum psikolojisine, stresle başa çıkma yollarından ilişkilerde iletişim becerilerinin önemine kadar geniş bir yelpazede yaptığı çalışmaları ile kitleleri konferanslarında buluşturan bilim adamı, iletişimci, psikolog, şair ve televizyon programcısı Prof. Üstün Dökmen, İzmir Üniversitesi öğrencileri ile buluştu. “Kendimizi ve Dünyayı İnşa Etmek” başlıklı söyleşisi öncesinde Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ile bir araya gelen Dökmen, meslek seçiminden evliliğe, kriz yönetiminden kadın-erkek eşitsizliğine kadar hayata dair görüşlerini öğrenciler ile paylaştı. Söyleşisi sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan ve bol bol kitap imzalayan Prof. Dr. Dökmen’e İzmir Üniversitesi adına teşekkür plaketini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selma Çetiner takdim etti.



 
Hayatı nasıl yaşadığınız önemli

Hayatı ve dünyayı inşa etmeye kişinin ancak kendini ve yeteneklerini keşfederek başlayabileceğini belirten Prof. Dr. Üstün Dökmen sözlerine, “IQ değil, yeteneğinizin ne olduğunu keşfetmeniz önemli” diyerek başladı. Hayata gelmenin değil onun nasıl yaşandığının önemli olduğunu vurgulayan Dökmen, “Her durumda mutlu olamazsınız ancak güçlü olmak zorundasınız. Bir Atatürk ya da Shakespeare olmanız gerekmiyor. Su içemediği için yaz aylarında böbrek yetmezliğinden hayatını kaybedecek bir köpeğin ölümünü engelleyen kişi olabilirsiniz. İnsan, hayatın monoton, kendisinin de ölümlü olduğunu bilerek yaşayabilen tek canlıdır. Hayatınızı renklendirmek sizin elinizde” dedi.
 
Marifeti geliştiren iltifattır

Stres yönetiminde başarısızlığın pratik hayatta kendisini yılgınlık olarak gösterdiğini ancak farklı bakış açıları geliştirerek kişinin bu sorun ile baş edebileceğini ifade eden Dökmen, özellikle iş yaşamında eleştirinin önemine dikkat çekti. Eleştirinin iki çeşidi olduğunu belirterek, “Negatif eleştiri işi geliştirir, pozitif eleştiri ilişkileri” diyen Dökmen, “Marifeti geliştirmek istiyorsan iltifat edeceksin. Karşınızdakini yüreklendirmekten çekinmeyin” dedi.



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)