adscode
adscode

Proje okullarındaki atamalar derhal durdurulmalıdır

CHP Grup Başkanvekili Levent GÖK, proje okullarına ilişkin basın duyurusunda bulunarak, proje okullarındaki atamaların durdurulması gerektiğini belirtti.

Proje okullarındaki atamalar derhal durdurulmalıdır
Eğitim
"6528 sayılı Kanun (Dershaneler Kanunu) ile Proje Okullarının yönetici ve öğretmenlerinin atama yetkisi doğrudan Milli Eğitim Bakanına verilmiştir. Kanun geçerken AKP milletvekilleri ülke genelinde 10-15 civarında Proje Okulu olacağını, bunların da kadrolarının Bakan tarafından belirlenmesinin bir sakıncası olmadığını belirtmişlerdi. Bu süreçte, illerdeki en gözde okullar PROJE OKULU yapılmıştır. Proje Okulu sayısı 155’e yaklaşmıştır. Bu okullarda yaklaşık 7 bin öğretmen görev yapmaktadır.

1 Eylül 2016 tarihinde MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL PROGRAM VE PROJE UYGULAYAN EĞİTİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ’ni yayımlamıştır. Yönetmeliğe sendikalar tarafından dava açılmıştır. 19 Eylül 2016 tarihinde yönetmeliğe bağlı olarak bir genelge yayımlanmış, bu okullarda 8 yılını dolduran öğretmenlerden, zorunlu olarak tayin istemeleri talep edilmiştir.

Eğitim Öğretimin başlaması ile Proje Okullarındaki öğretmenlere tayin istetilmesi Yönetmeliğin 12 nci maddesine aykırıdır. Bu engeli aşmak için Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğe geçici bir madde ekleyerek, sadece bu yıla mahsus eğitim öğretim dönemi içerisinde de tayin yapılabilmesinin önünü açmıştır.

AKP Proje Okullarının içini boşaltmaktadır. Nitelikli okullara Bakan onayı ile yandaş eğitimciler atanacaktır. 26 EYLÜL tarihinden sonra Bakan onayı ile yaklaşık 7 bin öğretmen, 500 yönetici bu okullara atanacaktır. Eğitim öğretim başladıktan sonra yapılacak olan öğretmen değişiklikleri, pedagojik açıdan doğru değildir. Öğrenci, veli ve öğretmenlerin bu okullarla ilgili bir şikayeti olmadığı halde, okulların içinin boşaltılması eğitimin niteliğini yerle bir edecektir. Proje Okullarındaki öğretmen ve öğrenciler huzursuzdur. PISA sınavlarındaki başarı durumumuz eğitimin nasıl yönetildiğini ortaya koymaktadır. Proje okullarındaki atamalar derhal durdurulmalıdır. Bu uygulama Anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır. "

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)