adscode
adscode

Projeler ürettiler, festivalde sergilediler

İSTEK Okulları öğrencileri, robotik ve kodlama derslerinde aldıkları eğitimle bir çok proje geliştirdi. Öğrenciler, 27-29 Ekim tarihlerindeki Maker Faire Festivaline katılarak ürettikleri projeleri sergileme…

Projeler ürettiler, festivalde sergilediler
Okullardan Haberler
Scratch ile kodlanmış elektronik devre ile bozuk bir kemanı kullanılır hale getiren; engelden kaçan, ışığa yönelen, çizgi izleyen farklı robotlar üreten; çöplerin ayrıştırılmasına yönelik bir oyun sistemi tasarlayan öğrenciler projeleriyle ilgi odağı oldu.

İSTEK Okulları tüm kampüslerinde teknolojiye hakim, problemlere çözüm üretebilen, çok yönlü ve yaratıcı bireyler olarak yetiştirmek amacıyla robotik ve kodlama eğitimlerine ağırlık veriyor.

Aldıkları bu eğitimler sayesinde projeler üreten öğrencilerimiz, bu projeler ile Maker Faire festivaline katıldılar.

Engelden kaçan robot, ışığa yönelen robot, bluetooth kontrollü robot, çizgi izleyen robot, engel görünce reaksiyon gösteren robot, mekanik kol ve 3D tasarımlar üreten öğrencilerimiz aynı zamanda Scratch ile kodlanmış elektronik devre ile bozuk bir kemanı kullanılır hale getirdi; insan vücudunu tanıtan dokunmalı bir sistem yaptı; çöplerin ayrıştırılmasına yönelik bir oyun sistemi tasarladı; suyu hidrolize ederek elektrik üreten bir araç sergiledi; "Python dilinde Türkçe dil kullanılarak kod yazılabilen" bir yazılım sergiledi.



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)