adscode
adscode

Ramazanın 2. Gününe Özel Sahur ve İftar Programı

Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi’nden Diyetisyen Dilara İsmailoğlu’nun hazırladığı Ramazan ayı beslenme programı:

Ramazanın 2. Gününe Özel Sahur ve İftar Programı
Sağlık
2.GÜN:
 
Sahur:
 
Ihlamur çayı
Yarım yufka ile yapılmış peynirli gözleme
1 domates-1 salatalık-Nane-Marul (Söğüş)
1 orta boy armut
 
Bitki çayınız için: Tek başına kaynatılıp içildiğinde, mide şikayeti olanların hazımsızlık sorununu giderdiği ve mide kramplarına iyi geldiği bilenen Ihlamur çayınıza bir adet tarçın çubuğu ekleyebilirsiniz. Böylece ramazanda uzun süre aç kalmamız yüzünden dengesizleşen kan şekerinizin uzun süre dengede kalmasına yardımcı olabilirsiniz.
 
İftar:
 
1 su bardağı su
3 adet zeytin
1 kase domates çorba
4 yemek kaşığı tavuklu mantar sote
2-3 yemek kaşığı pirinç pilavı
1 kase dereotlu cacık
Çoban salata
 
Çorbalarınız için: Çorbalarınızı servis ederken üstüne maydanoz eklemeniz hem çorbalarınıza estetik bir görüntü kazandıracak, hem de sizin maydanozun idrar söktürücü ve idrar yolları temizleyici özelliğinden faydalanmanızı sağlayacaktır.
 
Tavuk yemekleriniz için: Tavuk yemeklerinizin içine kimyon veya kekik ekleyerek hem daha lezzetli olmasını sağlayabilir, hem de kimyonun mide ve bağırsaklardaki gazı söktürücü, idrar söktürücü, hazımsızlığı giderici, sinirleri yatıştırıcı özelliğinden faydalanabilirsiniz.
 
Tavuklu yemek pişirme yöntemi: Fileto göğüs etinden kuşbaşı yapılmış ve temizlenmiş tavuk etleri tencerede kendi suyu ile pişirilir, suyunu çekince (daha önceden kararmaması için limonlu suda bekletilmiş) mantar, soğan ve sarımsak, kimyon ve su eklenir, kısık ateşte pişirilmeye bırakılır.
 
Ara:
 
1 dilim karpuz (1/8 orta boy )
1 dilim kavun (1/8 orta boy)
 
 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)