adscode
adscode

Rapor, Çocuk Doktorlarından Alınabilecek

4+4+4 eğitim sistemi ile 66 ay ve üzeri çocuklar ilkokula başlayacak. Ancak gelişimi yeterli olmayan çocuklar için rapor sistemi geliyor. Aileler çocuk doktorlarından çocukları için rapor alabilecek.

Rapor, Çocuk Doktorlarından Alınabilecek
Ortaokul

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer geçtiğimiz günlerde 4+4+4 eğitim sistemiyle okula başlayacak 66 ay ve üzeri çocukların gelişimleri yeterli değilse rapor alınabileceğini açıklamıştı. Sağlık Bakanlığı ise söz konusu raporun çocuk doktorlarından alınabileceğini duyurdu.
Sağlık Bakanlığı, ilkokula başlamak için gelişimi yeterli olmayan 66 ay ve üzeri çocuklara, çocuk doktorlarının rapor vereceğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bakanlığımızca yapılan değerlendirmede, ilkokul için bedeni veya zihni gelişimi yeterli olmadığı düşünülen 66 ay ve üzeri çocuklara verilecek tıbbi tanılı raporun, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları tarafından düzenlenmesi uygun görülmüştür. Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları yapacakları muayene ve değerlendirme neticesinde rapor düzenleyecektir. Ancak ihtiyaç duyulması halinde, gerekli tetkikler ve konsültasyonlar yapılmak suretiyle ilgili hekim tarafından tek hekim raporu tamamlanacaktır. Bu rapor, kamu ve üniversiteye bağlı sağlık kurumlarında görev yapan çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları tarafından düzenlenebilecektir.''

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)