adscode
adscode

Red Bull Dansçıları İzmir Üniversitesi’ne Emanet!

Dünya çapında beğeni toplayan Red Bull Flying Bach klasik müzik eşliğinde dans gösterisi için dansçılar, İzmir Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü akademisyenlerinden sağlık desteği aldı.…

Red Bull Dansçıları İzmir Üniversitesi’ne Emanet!
Üniversite

Klasik müziği break dans ile birleştiren dünya şampiyonu Flying Steps dans topluluğunun yoğun ilgi gören Red Bull Flying Bach organizasyonu 28 Kasım 2011 tarihinde Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Sanatçıların kas-iskelet sakatlanmalarını önlemek veya gösteri esnasında oluşabilecek yaralanmalarına müdahale etmek için İzmir Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden yardım talebinde bulunan organizasyon komitesine verilen olumlu yanıt sonucu Yrd. Doç. Dr. Serkan Bakırhan, gösteri öncesi ve sonrası sekiz dansçıdan altısına hem daha önceden süregelen hem de yeni gelişen kas-iskelet sistemine ilişkin problemlerine yönelik gerekli fizyoterapi müdahalesinde bulundu.

Özellikle İzmir’e ilk kez gelen yabancı dansçıların uygulamadan çok memnun kaldığını dile getiren Yrd. Doç. Dr. Bakırhan, “Böyle bir talep ile üniversitemize başvurdukları için son derece memnunuz. Özellikle dansçılar için verdiğimiz destek sakatlanmalar konusunda büyük önem taşıyordu. Yabancı dansçılar için tanıdık olan bu durumun Türkiye’deki bu tür organizasyonlara örnek olacağını  tahmin ediyorum. Gelecek günlerde de gelebilecek benzeri taleplerde İzmir Üniversitesi Fizyoterapi Bölümü Öğretim Üyeleri olarak destek vermeye hazırız” dedi.

İzmir Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Özgür Bozan, Yrd. Doç. Dr. Serkan Bakırhan, Yrd. Doç. Dr. Hülya Tuna,   ve Araş. Gör. Uzm. Fzt. Nuray Elibol, benzer organizasyonlara İzmir Üniversitesi adına destek vereceklerini söylediler.




 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)