adscode
adscode

Reklamcı Gözüyle Üniversite Kontenjanları

Son günlerde gördüğünüz gibi vakıf üniversitelerinin iletişimlerinde çeşitlilik çok. Net ifadeler ve çekicilik ise yok denecek kadar az.

Reklamcı Gözüyle Üniversite Kontenjanları
Genç Blog
Reklam dilinde bu duruma yaratıcı strateji ve mesaj stratejisi deniyor.
Mesaj, marka ‘’üniversite’’ üzerine mi odaklanacak? Mesaj, müşteri ‘’öğrenci’’ imajı ya da yaşam biçiminin üzerine mi odaklanacak? Bilinmezler çok.
Ayrıca markalaşma sürecinde rüştünü ispat etmiş üniversiteler ürün çeşitliliklerini,‘’fakülte ve bölümlerini’’ anlatsalar, pazarlasalar daha iyi olmaz mı?
Üniversiteler Ne Diyor?Üniversiteler genelde; kitlesel iletişim araçları içerisinden gazete-dergi ilanı, banner, açık hava tercih edip, çok fazla şeyi aynı anda anlatmaya çalışıyorlar diye düşünüyorum. Bu da birçok şeyin havada kalmasına neden oluyor.
Bazı durumlarda hali hazırda kararını kendi üniversiteleri için vermiş olan bir müşteri ‘’öğrenciyi’’ hatalı iletişimden dolayı haberleri dahi olmadan kaybedebiliyorlar. Bu konuda yapılan araştırmalar durumu açıkça ifade ediyor.
Kimi üniversite burs diyor, yurt diyor kimi ise ne diyor ne demiyor belli değil.
Edindiğimiz bilgilere göre öğrencilerin hem puan hesaplamalarındaki bilmeceden hem de üniversitelerin aynı anda ‘’bana gel’’ demelerinden kafaları oldukça karışık durumda. Hayatlarını kurgulayacakları en önemli zamanda üniversitelerin daha çok öğrencilere yardımcı olmaları gerektiği şu en hassas dönemde kafalarını daha da karıştırarak işleri daha da zorlaştırdıkları sonucu ortaya çıkıyor.
Öğrenciler Ne Bekliyor?Duygusal ve bilgisel reklam içeriği olduğu sürece öğrenci kendini daha rahat hissediyor ve sürece daha rahat dahil olup kaosa sürüklenmeden istediği bölüm ve üniversite hakkında keyifle tercih yapabilmeyi ve kendisi için en doğru kararını verebilmeyi istiyor.
Belki de YÖK, üniversitelerden her yıl belirli bir iletişim fonu almalı ve üniversitelerin iletişimlerini başlatmadan önce jenerik bir iletişim yoluyla tüm öğrencileri fakülte ve bölümler hakkında detaylıca bilgilendirmeli. Neden olmasın.
Özetin özeti; bana göre, kontenjan ve yüksek puanlı öğrenci konusunda üniversitelerin çoğu sükutu hayale uğrayacak.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)