adscode
adscode

Rekor Kıracak Filmin Vizyon Tarihi belli Oldu

Bu film daha yayınlanmadan birçok ödüle layık görüldü. Ayrıca vizyona girdikten sonra da rekor kırması bekleniyor yapımcıları tarafından. Oyuncularını biliyorsunuzdur. Çünkü o kadar çok başarılılar ki…

Rekor Kıracak Filmin Vizyon Tarihi belli Oldu
Kültür Sanat
Herkesin ilgi odağı olan bu film ne zaman vizyona girecek  diye herkesin aklında bu soru var. Ama çok beklemeyeceğiz bu cuma günü vizyon tarihi.

Herkesin çok merak ettiği bu film uzmanlar tarafından çok beğenilmiş ve birsen çok ödüllere sahip olmuştu.

Zaten yayınlanana kadar magazin gündemlerinden düşmüyordu çünkü her gün bir ödül alıyordu. Şimdi de vizyon tarihi çok merak ediliyor bu yüzden gündemde. İnşallah sizde izlersiniz ve beğenirsiniz. Daha detaylı bilgiler aşağıdadır.

 67. Cannes Film Festivali'nde "Altın Palmiye" ödülü kazanan Nuri Bilge Ceylan'a dağıtımcılar ve sinema salonu sahipleri de sahip çıktı.

. Genellikle küçük bütçeli bağımsız işlere imza atan ve bu sebeple çok fazla kopya ile salonlara giremeyen Ceylan, Kış Uykusu'yla kariyerinin en yüksek dağıtım ve kopya sayısına ulaştı. Demet Akbağ, Haluk Bilginer, Melisa Sözen gibi isimlerin yer aldığı güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çeken film, Cannes'dan Altın Palmiye ile dönünce tüm sinemaseverlerin ilgi odağı haline geldi.

Bu fırsatı kaçırmayan sinema salonları ve dağıtım şirketi Pinema, filmin 3 saati aşan süresine aldırış etmeden, durgun geçen yaz sezonunda sinema sektörüne hareket kazandırmak amacıyla Kış Uykusu'na büyük rağbet gösterdi. Film, cuma günü 39 şehirde 123 sinema salonunda yaklaşık 150 kopyayla gösterime girecek. Ceylan'ın şimdiye kadar ulaştığı en yüksek dağıtım ve gösterim rakamına ulaşarak kariyer rekoru kırdığı Kış Uykusu'nun, yönetmenin en çok izlenen filmi olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Ceylan'ın adını yurtdışında duyurmaya başladığı ve 2002'de Cannes'da Büyük Jüri Ödülü'nü aldığı "Uzak" filmi sadece 5 kopyayla ve yalnızca 3 şehirde gösterime girebilmişti. 59. Cannes Film Festivali'nden Fibresci Ödülü'nü kazandığı "İklimler" 22, 2008'de 61. Cannes Film Festivali'nde "En İyi Yönetmen Ödülü"nü kazandığı "Üç Maymun" da 57 kopyayla sinemaseverlere ulaşmıştı. Ceylan'ın 64. Cannes Film festivali'nden "Jüri Büyük Ödülü"nü kazandığı bir önceki filmi "Bir Zamanlar Anadolu'da" 65 kopyayla vizyona girmişti. Film 160 bin kişi tarafından izlenerek Ceylan'ın en çok izlenen filmi olma özelliğine sahip.
Sabah

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)