adscode
adscode

Rektör yeni öğrencileri otogarda karşıladı

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine kayıt yaptıracak öğrenciler, otogarda Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz tarfından karşılandı

Rektör yeni öğrencileri otogarda karşıladı
Eğitim
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine (MAKÜ) kayıt yaptıracak öğrencileri otogarda Rektör karşıladı.

Burdur Otogarında açılan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi standında, il ve üniversite hakkında bilgiler verilerek tanıtıcı broşürler dağıtıldı.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, otobüslerle gelen öğrenci ve ailelerine karşılayarak bir süre sohbet etti. Öğrenciler ve aileleri, otogarda kurulan stantları gezerek görevlilerden bilgi aldı.

Stantlarda görevli personel, kayıt için gelenlere çay ve simit ikram etti. Öğrenciler ve aileleri, otogardan üniversiteye ait otobüslerle kampüse ücretsiz taşındı.

Prof. Dr. Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Burdur'un bir üniversite şehri olmaya aday olduğunu söyledi.

MAKÜ'nün hassasiyetini göstermek için öğrencileri otogarda karşıladıklarını belirten Korkmaz, şöyle konuştu:

"Öğrenciler kayıtlarını yaptırdıkları andan itibaren bizim öğrencimizdir. Veliler de bizim velilerimiz ve misafirimizdir. Öğrencilerimiz mezun olana kadar bizimle olan bağlarını devam ettirecekler. Sıcak ilişkilerimiz devam edecek. Öğrencilerimiz gittikleri yerlerde Burdur'un tanıtımını yapacaklar. Burdur'un fahri hemşehrileri olacaklar. Öğrencilerin bizim buradaki varlık sebebimiz olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz."

Korkmaz, öğrencilerin Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu çok iyi analiz etmeleri gerektiğini ifade ederek, "Gecemizi gündüzümüze katıp ülkemizin geleceği adına bir seferberlik ilan etmemiz gerekiyor. Eğer biz güçlü olmazsak birileri bizimle ilgili planlar yapabiliyor. Bu planları bozmanın en önemli çözümü güçlü olmaktır." diye konuştu.

- 9 bin öğrenci kayıt yaptıracak

Bu yıl önlisans ve lisans programlarına yaklaşık 9 bin öğrencinin kayıt yaptıracağını anlatan Korkmaz, "İyi bir kayıt aldık. Yüzde 97 oranında kaydımız var. Ek kontenjanlarla bu oranı yüzde 99'lara çıkacağını düşünüyoruz. Bu, Türkiye'deki en iyi yerleştirme oranlarından bir tanesi." ifadesini kullandı.


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)