adscode
adscode

Resim öğretmenlerinin sessiz çığlığı

Bizlere ulaşan ve seslerini sosyal medyada duyurmaya çalışan Resim öğretmenlerinin sorunları.

Resim öğretmenlerinin sessiz çığlığı
Eğitim
" Merhaba, Bizler Eğitim Fakültesi  mezunları, Öğretmenliğe gönül vermiş insanlarız. 4 yıl öğretmen olmak için yürekten çalıştık, bunun hayalini kurduk ve artık öğrencilerimize kavuşmak istiyoruz.       
Resim-iş öğretmenliği mezunları atanmak için ders çalışırken,  bir çok okulda resim derslerine diğer branş öğretmenleri EK ÜCRET alarak girmektedir.

Sınıf öğretmenliği mezunu olan 1400 öğretmen arkadaşımızın  Resim Öğretmenliği branşına geçirilmesi ile Resim öğretmenliği mezunları sayısı artmakla birlikte resim derslerinin kalitesini düşürmektedir. Görsel sanatlar dersinin amacı öğrencileri sadece bilişsel yönden geliştirmek değil, hem bilişsel, hem duyuşsal, hem sanatsal yönden geliştirmektir. Kısacası atanan 1400 sınıf öğretmeninin ÖĞRENCİLERİ gerçek resim öğretmeninin vereceği tüm olanaklarından mahrum kalmakla birlikte Türkiye'miz de yetişecek sanatçılarından  mahrum kalmaktadır. Bir milletin gelişmişliği ekonomisinin gelişmişliği ile birlikte SANAT  ve SPOR ve MÜZİK deki gelişmişliği ile belli olur. Bu yüzden sanat derslerinin GERÇEK SAHİPLERİNE bırakılmasını ve GÖRSEL SANATLAR ÖĞRETMENLİĞİ derslerinin kontenjanının 1000 li hanelerde olmasını talep ediyoruz ."


Sizlerde düşüncelerinizi , şikayetlerinizi bizlere iletebilir daha çok kesime duyurabilirsiniz. 
editor@egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)