adscode
adscode

Ruh Sağlığınız İçin Gülmeyi İhmal Etmeyin!

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, M vitamini olarak isimlendirdiği 'Mizah'ı, doğru yer ve zamanda kullanmayı başaran kişilerin stresini kontrol altında tutmayı da başarabileceğini söyledi.

 Ruh Sağlığınız İçin Gülmeyi İhmal Etmeyin!
Sağlık
Tarhan, "Gülmeyi başaran kişi stresini kontrol altına almayı başarmada bir adım önde demek. Öyle ki mizah duygusu yerinde ve zamanında kullanıldığında üzüntüler, belalar küçülüyor, şekil değiştiriyor. Yani M vitamini olarak da isimlendirilen mizah psikolojiyi besliyor." dedi.

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatr Prof. Dr. Nevzat Tarhan, M vitamini olarak tanımladığı 'mizah' hakkında bilgiler verdi. En zor ve sıkıntılı anlarda mizahla korkuyu yenmenin ve olayın yönünü değiştirmenin mümkün olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Yaşanılan üzüntüler ve korkuların sorunların değil de bakış açımızın birer sonucu. Bizi üzen şeylerin olaylardan çok o olaylara verdiğimiz anlamdır." diye konuştu.

Tarhan, "Mizah duygusunun yerinde kullanılması halinde üzüntülerin, belâlar küçülür şekil değiştirir. Mizah duygusu veya M vitamininin psikolojimizi besleyen özel ilişkileri vardır." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, M vitaminin 'Mizah'ın faydalarını şöyle sıraladı: "Mizah, olaylara bakış açımızı değiştirir. Olaylara verdiğimiz anlamı sorgulamamızı sağlar. Mizah zaafları, kırgınlıkları kabul edip fark ettiğimizi gösterir. Mizah, özgür olduğumuzu gösterir. Özgüvenimizin olduğuna işarettir. Mizah duygusu olan insan, empatik iletişimde başarılıdır. Başka insanın acısını, kederlerini, mutsuzluğunu anladığını göstermiş olur. Üzüntülü durumda gülünecek bir şey bulmak zekice davranıştır. Korkular, takıntılar, üzüntüler 'içerisindeki insan' kendisiyle dalga geçmeyi başarırsa kendini aşmış demektir. Karşı tarafı küçümsemeyen bir mizah, dostluk bağlarını güçlendirir. Güler yüz, nükteli sözler, sevdiklerinize verilen çok değerli hediyelerdir. Ölçülü şaka uzaklıkları yakınlaştırır. Sevgi dolu bakış, bedensel mesaj, her şeyin içini dışına çıkarır."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)