adscode
adscode

Sabancı, MIT Sloan School’la işbirliğine gidiyor!

Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi (YBF) ile dünyanın önde gelen yönetim bilimleri okullarından MIT Sloan School of Management arasında, 5 yıllık işbirliği anlaşması imzalandı...

Sabancı, MIT Sloan School’la işbirliğine gidiyor!
Üniversite

 

Sakıp Sabancı Müzesi'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Üniversitesi, İstanbul'un konumu ve iş dünyası için önemli bir gelişmenin başlangıcında olduklarını bildirdi.

 Sabancı Üniversitesi YBF'nin, uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda atılan bu önemli adımın yanı sıra, YBF'nin uluslararası arenada ''Sabancı School of Management (SOM)'' olarak anılacağını ifade eden Sabancı, şunları kaydetti:

     ''MIT Sloan ile Sabancı Üniversitesi Sabancı SOM arasında yapılan bu anlaşmanın, daha da büyük çalışmaların başlangıcı olmasını diliyorum. Bu işbirliği ile SOM, bir mükemmeliyet ve cazibe merkezi olacak, iş dünyası için bölgesel gücü yüksek bir yönetim okulu haline gelecektir. Bu durum hepimize ilave sorumluluklar getirmektedir. Öncelikle Türk iş dünyasının desteğine güveniyor, Türkiye ve yakın bölgeye yatırım yapan global firmaların da bu işbirliğinin getireceği kaynaklardan maksimum seviyede faydalanacağına inanıyorum.''

     Uluslararası şirketlerin, İstanbul'u yönetim merkezi olarak seçtiğini söyleyen Sabancı, ''Kriz sonrası değişen yeni dünya düzeninde artık şirketlerin ihtiyaçları değişiyor. Bu ihtiyaçlara yanıt vermek için bilgi üretmek çok önemli. Bu işbirliği ile iş dünyasının bu talebinin karşılanmasına öncelik vereceğiz'' dedi.

         

     Sabancı SOM Dekanı Prof. Dr. Nakiye Boyacıgiller de Anadolu Ajansının 18 Ocakta, ''Türkiye, yönetimde uluslararası şirketlerin merkez üssü'' başlığı adı altında yayına verdiği ''Uluslararası şirketler, coğrafi konumu dolayısıyla bölgenin yönetim merkezi olarak gördükleri Türkiye'den yüzlerce ülkeyi idare ediyor'' alt başlıklı habere atıfta bulunarak, İstanbul'un zaten yönetim merkezi olduğunu, sayısız çok uluslu şirketin burada bulunduğunu ve bütün bunlara bakıldığında da üniversitelerin yönetim birimler fakültelerine büyük görevlerin düştüğünü kaydetti.

     Prof. Dr. Boyacıgiller, uluslararası iş merkezi olan İstanbul'un insan kaynağı boyutunun çok önemli olduğuna dikkati çekerek, uluslararası bir okul derken Doğu Avrupa, Ortadoğu, Orta Asya'dan ve dünyadan öğrenci çeken, aynı zamanda kültürler arası ve küresel yönetim konularında bilgi üreten bir okuldan bahsettiklerini dile getirdi.

     Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesinin bölgesel lider olmayı hedeflediğini ifade eden Boyacıgiller, Sabancı SOM'un ilk 10 yılında Türkiye'nin en iyi işletme okulları arasına girdiğini belirtti.

     Boyacıgiller, ABD'nin Massachusetts eyaletinde yer alan MIT Sloan School of Management ile yapılan bu 5 yıllık işbirliği kapsamında, her yıl Sabancı SOM yüksek lisans öğrencilerinin 2 haftalık bir eğitim programıyla MIT Sloan'a giderek ABD'deki iş ortamını tanıyacağını, MIT Sloan öğretim üyelerinin seminerlerine katılacaklarını ifade etti.

     MIT Sloan Yönetim Birimleri Dekanı David Schmittlein da imzalanacak anlaşmanın, 2 büyük kuruluş ve ülke arasında gerçekleştiğini belirterek, Sabancı Üniversitesi ile birlikte çalışmaktan dolayı çok memnun olduklarını söyledi.

     Sabancı Üniversitesi ile gerçekleştirdikleri anlaşmanın, zaten gelişen Türkiye ekonomisine daha da çok yarar sağlayacağını kaydeden Schmittlein, Türkiye'nin ileriye giden ekonomisine tüm dünyanın şahit olduğunu anlattı.

     Konuşmaların ardından Boyacıgiller ve Schmittlein, Güler Sabancı ve Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker'in katılımlarıyla 5 yıllık işbirliği anlaşmasını imzaladı.

    

 

İŞBİRLİĞİNİN İÇERİĞİ

    

     Verilen bilgiye göre, işbirliği kapsamında her yıl Sabancı SOM Executive MBA öğrencileri, 2 haftalık bir eğitim programıyla MIT Sloan'a giderek ABD'deki iş ortamını tanıyacak.

     Öğrenciler, Boston çevresindeki şirketleri ziyaret edecek, MIT Sloan öğretim üyelerinin seminerlerine katılacak ve MIT Sloan Liderlik Merkezi işbirliğiyle bir Küresel İşletme Projesi tamamlayacak. Ayrıca, bu işbirliği sayesinde Sabancı SOM MBA öğrencileri, Sloan'daki Yönetim Bilimleri Yüksek Lisans Programı'na başvurabilecek ve kabul edilmeleri durumunda Sabancı SOM ve MIT Sloan'dan çift diploma alabilecek.

     MIT Sloan öğretim üyeleri, yıl boyunca Sabancı Üniversitesi'ni ziyaret ederek veri modellerinden karar mekanizmalarına, yenilikçilikten liderliğe kadar pek çok konuda seminer verecek. Bu değişimin, MIT Sloan'ın Türkiye'yi ve çevresini daha iyi tanıması, bölgenin akademik çevreleriyle ilişkilerini güçlendirmesi bekleniyor.

     İşbirliği ayrıca, Sabancı Üniversitesi'nin güçlü ve genç öğretim kadrosunu geliştirmeyi hedefliyor. MIT Sloan, her yıl Sabancı SOM'dan öğretim üyelerini de Sloan'da araştırmacı olarak konuk edecek. Bu öğretim üyeleri, Sloan'un işbirliği içinde olduğu diğer okullardan gelen konuk öğretim üyeleriyle birlikte öğretim verimliliğini arttırmak, araştırmalar geliştirmek, akademik beceriyi artırmak üzere tasarlanmış çalışmalara katılacak.

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)