adscode
adscode

SABANCI ÜNİVERSİTESİ

SABANCI ÜNİVERSİTESİ

SABANCI ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

 

Kurucu: Sabancı Vakfı

Rektör V.: Prof. Dr. Zehra Sayers

 

Kuruluş tarihi: 1996 yılında kuruldu, 1999-2000 akademik yılında eğitime başladı.

 

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik birimleri: Sabancı Üniversitesi’nde Temel Geliştirme Programı üzerine yapılandırılan sistem sayesinde öğrenciler üniversiteye girişleri sırasında Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Sanat ve Sosyal Bilimler, Yönetim Bilimleri olmak üzere üç fakülteden birine veya Endüstri Mühendisliği Program Grubu’na yerleştiriliyor.

Öğrenci sayısı: 4.733

Akademik personel sayısı: 390

Burs olanakları: YKS ile girişte hak kazanılan bursların yanı sıra öğrenime devam ederken de kazanılan burslar bulunuyor. Burslar, Tam, Yarım, Çeyrek olmak üzere üç ana grupta toplanıyor. Ayrıca bursların bir kısmında harçlık ve yurt imkânı da sunuluyor.

Yurt olanakları: Sabancı Üniversitesi’ne kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler, ilk yıllarında üniversitenin yurtlarında kalma hakkına da sahip oluyorlar. İstanbul dışından gelen tüm öğrencilere sonraki yıllar için de öncelik tanınıyor.

Öğrenci kulübü sayısı: Aktif 40’ın üzerinde öğrenci kulübü bulunuyor. 

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus Öğrenci Değişim Programı ve Global Exchange programlarına dâhil olan üniversitenin 29 ülkeden 155 üniversiteyle anlaşması var.

Öğrenim ücretleri: 67.500 TL.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Sabancı Üniversitesi, öğrencilere okumak istedikleri program tercihini birinci sınıfın sonunda yapma olanağı sağlıyor.  Böyle bir tercih olanağını Türkiye’de öğrencilere sunan ilk ve bu anlamda öncü bir üniversiteyiz.

 

Sabancı Üniversitesi’nde uygulanan bu öğrenim sistemi, öğrencilerin daha önce gördükleri eğitimden ve YKS hazırlık dönemindeki zorunlu test yaklaşımından farklı, gerçek üniversite tecrübesi, çeşitliliği ve derinliği olan bir akademik program niteliği taşıyor. Sabancı Üniversitesi’nin disiplinlerarası yapısı, günümüz iş ve akademi dünyasının ihtiyaçlarına cevap veren bireyler yetiştiriyor.

 

Sabancı Üniversitesi’nin kuruluş aşamasında yapılan arama konferansında, çağın gereği bir üniversitenin disiplinlerarası eğitim ve araştırmaya odaklanabilmesi için gereken idari yapının bölümsüz bir üniversite modelinden geçtiği sonucuna varılmıştı. Sabancı Üniversitesi kuruluşundan bugüne, bu alanda pek çok üniversiteye örnek olmaya devam ediyor.

 

Sabancı Üniversitesi’ne gelen öğrenciler, öğretim üyelerinin danışmanlığında, farklı lisans programlarından dersler seçerek, farklı kariyer alanlarını tanıma fırsatına sahip oluyor. Böylelikle, kendi tercih ve yeteneklerini keşfederek bilinçli bir şekilde okumak istedikleri alanı 13 program arasından seçebiliyorlar. “Diplomasıyla barışık bireyler” yetiştirmeyi hedefleyen bu sistem ayrıca, öğrencilerin seçtikleri uzmanlık alanı dışında diğer disiplinlerde de temel kavram ve yöntemlere aşina olarak, çok yönlü, vizyonu geniş bireylerin yetişmesine fırsat veriyor.

 

Sabancı Üniversitesi'nde, 2000 yılından bugüne kadar, 6711'i lisans ve 3705’i lisansüstü olmak üzere toplam 10.416 diploma verilmiştir. Üniversitenin bugüne kadar verdiği mezunların yüzde 81'i iş hayatına geçmişken, yüzde 13’ü ise eğitimlerini lisansüstü düzeyde sürdürmeyi tercih etmiştir.

İletişim bilgisi:www.sabanciuniv.edu

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)