adscode
adscode

SABANCI VAKFI BURS PROGRAMLARINA SON BAŞVURU TARİHİ 17 EKİM

Sabancı Vakfı, 40 yılda 40 binin üzerinde burs vererek başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerinin eğitimlerine devam etmelerine ve kendi geleceklerini yaratmalarına katkı sağlıyor.…

SABANCI VAKFI BURS PROGRAMLARINA SON BAŞVURU TARİHİ 17 EKİM
Burslar

Her yıl 380’i yeni olmak üzere, toplamda 1400’e yakın öğrenciye burs veren Sabancı Vakfı, 2014 - 2015 eğitim yılında da lisans ve ön lisans düzeyindeki üniversite öğrencilerine karşılıksız burs desteği sağlayacak.

 

Sabancı Vakfı’ndan burs almaya hak kazanan lisans düzeyindeki öğrencilere her ay 375 TL, ön lisans düzeyindeki öğrencilere ise 200 TL burs ödemesi yapılacak.

 

Üniversiteye ilk girişte başlayıp öğrenci mezun olana kadar devam eden Sabancı Vakfı Bursları, her yıl Ekim-Haziran ayları arasında 9 ay süreyle nakit ödemeyi kapsıyor ve öğrencilere mecburi hizmet ya da geri ödeme yükümlülüğü getirmiyor. Sabancı Vakfı burs programlarına son başvuru tarihi 17 Ekim.  

 

Sabancı Vakfı’ndan 4 farklı burs programı

 

Sabancı Vakfı, üniversitelere yeni yerleşen öğrencilere yönelik dört farklı burs programı sunuyor:

 

1.    Üniversiteye Giriş Bursu, Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) Sabancı Vakfı tarafından belirlenen taban puanları sağlayan ve burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelere (Ankara, Boğaziçi, Çukurova, Dokuz Eylül, Ege, Gazi, Hacettepe, İstanbul Teknik, İstanbul, Marmara, Orta Doğu Teknik, Yıldız Teknik) yerleştirilen öğrencilere veriliyor.

 

2.    Kalkınmada Öncelikli İller Bursu, Sabancı Vakfı tarafından belirlenen 15 ilden birinde doğan ve ortaöğrenimini yine bu illerden birinde tamamlayarak LYS’de yerleştirme puanı sıralaması açısından en üst sıralamada olan ve burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelere yerleştirilen her ilden 1’er öğrenciye veriliyor. Bu burslardan yararlanacak öğrencileri ÖSYM’den alınan bilgiler neticesinde Sabancı Vakfı belirliyor ve bursiyerler üniversiteler tarafından bilgilendiriliyor.

 

3.    Sabancı Vakfı-Vista Bursuburs kontenjanı tahsis edilen üniversitelerin meslek yüksekokullarına bağlı 2 yıllık “Turizm ve Seyahat Hizmetleri” ile “Turizm ve Otel İşletmeciliği” Bölümlerine en az 65 ortaöğretim başarı puanı ile sınavsız yerleştirilen öğrencilere veriliyor.

 

4.    Engelli Öğrenciler Bursu; görme, ortopedik ve işitme engelli grupları içerisinde olup, LYS’de yerleştirme puanı sıralaması açısından en üst sıralamada olan ve yurt içindeki devlet üniversitelerine yerleştirilen her gruptan 5’er öğrenciye veriliyor. Bu burslardan yararlanacak öğrenciler, ÖSYM’den alınan bilgiler neticesinde belirlenerek yerleştirildikleri üniversiteler aracılığıyla veya Sabancı Vakfı tarafından bilgilendiriliyor.

 

Sabancı Vakfı burslarına üniversitelerin burs başvuruları için geliştirdiği başvuru formu ve istenen belgelerle başvuru yapılacak. İlan edilen koşullara uygun öğrencilerin, burs başvurularını kayıt hakkı kazandıkları üniversitelerin öğrenci işleri ya da burs ofislerine üniversitenin belirlediği tarihlerde teslim etmeleri gerekiyor. Burs başvuru tarihleri genellikle Eylül ayı içinde olmakla beraber, öğrencilerin üniversiteye ilk kayıtlarını yaptırdıktan sonra duyuruları dikkatle takip etmeleri öneriliyor.

 

Burslar hakkında ayrıntılı bilgi www.sabancivakfi.org web sitesinden alınabiliyor. Sorular için “burs@sabancivakfi.org” adresine ulaşılabiliyor.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)