adscode
adscode

Saç neden dökülür?

Zamanla gücü azalan, incelmeye başlayan saçların birçok farklı sebepten dolayı bölgesel veya toplu olarak dökülmesidir.

Saç neden dökülür?
Sağlık
Zamanla gücü azalan, incelmeye başlayan saçların birçok farklı sebepten dolayı bölgesel veya toplu olarak dökülmesidir. Dökülmelerin önüne geçen ve doğal bir şekilde saç bakımı yapmaya yardımcı anagain şampuan son zamanlarda tercih ediliyor.

Yoğun saç dökülmesi

Kadın ve erkelerin kısa ya da uzun bir zaman diliminde dökülmelerin normalden farklı şekilde yaşanmasıdır. Saçların tamamında incelmeler oluşmakta ve saç ayrımları her gün daha fazla genişlemektedir. Dökülme sorunundan dolayı ilerleyen dönemlerde saçların tepe kısmı seyrelerek daha yoğun bir şekilde açılmaktadır. Birçok farklı problemin anlaşılması için dökülmelere bakılabilir. Birbirinden çeşitli sebeplerden dolayı ortaya çıkan dökülmeler çeşitli rahatsızlıkların habercisi de olabilmektedir. Genel itibari ile dökülmelerin durum günde 50 ila 100 tel arasındadır. Bu sayı dökülmelerin normal seviyede olduğunu göstermektedir. Fakat sayının artması ile durum normal olmaktan çıkarak problem haline dönüşmektedir. Gün içinde tarak, banyo ve giysi gibi alanlarda dökülmelerin görülmesi normal olarak adlandırılır. Artan oran sayesinde kişi durumun normalden çıktığını fark edebilir. Hem erkek hem kadınlarda görülen yoğun dökülmeler erkeklerde kellik olarak isimlendirilebilmektedir. Bu tarz bir problemin meydana gelmesi kişilerin toplum içinde kendilerini kötü hissetmesine ve özgüven kayıplarına yol açmaktadır. Dış görüntüde önemli bir yere sahip olan saçların sağlıklı görünmesi insanların en büyük istediğidir. Hal böyle olunca problemi ortadan kaldırmak için dökülmelerin nedenlerini anlamak önem teşkil eder.

Saçlar neden dökülür? Dökülme nasıl önlenir?

  • Dökülmeler genetik veya genetik olmayan şeklinde ikiye ayrılmaktadır. Genetik dökülmelerin nedeni aileden gelen hastalıklar ile ilgilidir. Ailede bu problemin olması kişide de olabileceği anlamına gelmektedir.
  • Diğer etkenler ise genetik olmayan durumlardır. Genetik olmayan durumların içinde demir eksikliği bulunmaktadır. Demir eksiliği dökülmelerin en belirgin sebeplerinden biridir.
  • Hormonal dengesizliklerin olduğu gebelik, doğum, lohusa ve emzirme dönem gibi durumlarda dökülmeler meydana gelmektedir.
  • Sağlıksız beslenmek, yetersiz beslenmek, uyku düzeni gibi durumlar dökülmelere yol açar. Özellikle kişinin kendini uzun süreler aç bırakması, su içmemesi, tek tip beslenmesi şeklindeki eksiklikler dökülmelerin başlıca nedenleri arasında yer almaktadır.
  • Vitamin ve mineral eksikliğinin olması belli başlı sebepler arasında yer alır. Kişinin demir, çinko, D vitamini, folik asit, B12 gibi vitaminleri alması gerekebilir.
  • Dökülme sebepleri arasında en sık görülen sorunlardan biri strestir. Depresyon, stresli ruh hali ve kişinin mutsuz olması dökülmelere neden olur.
  • Uygun olmayan şampuanların ve kremlerin saça uygulanması bu sorunu meydana getirir. Kişi saç tipine uygun şampuan ve bakım ürünlerini kullanmalıdır.
  • Aşırı sigara kullanımı dökülmelere neden olmaktadır.
  • Saçlara gereken ilginin gösterilmemesi, bakımın düzenli yapılmaması dökülmelerin nedenlerindendir. İncelmiş, yıpranmış ve nem düzensizliği yaşayan saçlara dengeli olarak bakım yapılması gerekir.
  • Saç neden dökülür sorusunun bir diğer cevabı ise cilt altındaki yağ bezenlerindeki bozukluklardır. Saçların aşırı oranlarda yağlanması dökülmelere neden olmaktadır.
Saçlara bakım yapmayı düşünenler için yardımcı olan anagain satın almak isterseniz deneyebilirsiniz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)