adscode
adscode

SAC Öğrencileri Minik Yürekleri Sevindirdi

SAC ÖĞRENCİLERİNDEN MİNİK YÜREKLER İÇİN OYUNCAK KAMPANYASI

SAC Öğrencileri Minik Yürekleri Sevindirdi
Özel Okullar
Sadece akademik başarıya değil hayata odaklı eğitim felsefesiyle öğrenci yetiştiren SEV Amerikan Koleji (SAC), toplumsal duyarlılığı olan bireyler kazandırmak amacıyla sosyal sorumluluk projelerine destek veriyor. SAC öğrencileri, düzenledikleri oyuncak kampanyasıyla minik kardeşlerini sevindirdiler
 
Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı olarak İstanbul’un eğitim vadisi Çekmeköy’de hizmet sunan SEV Amerikan Koleji’nin (SAC) öğrencileri, ‘Benimle Oynar mısın?’ adını verdikleri sosyal sorumluluk projesiyle, minik kardeşleri için okullarında oyuncak toplama kampanyası düzenledi.
 

TEKNOLOJİYE ANLAM KATTILAR
Okulun tüm öğrencilerinin destek olduğu kampanyaya 3D Kulübü öğrencileri ise farklı bir boyut kattı. Teknolojiyi toplum hizmeti için kullanmak isteyen öğrenciler, üç boyutlu malzemelerin basılmasını sağlayan 3D yazıcılarla kampanyaya katıldılar. Minik kardeşleri için oyuncak tasarımı yapan öğrenciler, takılar ve robotlar dizayn ettiler.
 
MİNİK YÜREKLER SEVİNDİ
Okulun diğer öğrencileri ve SAC Okul Aile Birliği de kampanyaya büyük bir heyecanla destek verdi. En sevdikleri oyuncaklarını bile paylaşan öğrenciler, topladıkları oyuncakları okulda tek tek kendileri paketledi. Kampanyanın bitiminde oyuncaklar, Nişantepe İlkokulu, Rota Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Zeynep Kamil Hastanesi Çocuk Kliniği’ndeki toplam 461 çocuğa hediye edildi.
 
“OKUL DERSTEN İBARET DEĞİL”
Öğrencilerin hediyeleri kendi elleriyle çocuklara dağıttıklarını ve minik kardeşleriyle oyunlar oynayarak sevinçlerine ortak olduklarını anlatan Sev Amerikan Koleji (SAC) Müdürü Elvan Tongal, “Öğrencilerimiz, küçük kardeşlerinin sevinçlerini paylaştıkları için büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Bizim için okul, akademik başarıyla ya da dersle sınırlı değil. SAC’de aynı zamanda toplumsal duyarlılığı olan bireyler yetiştiriyoruz. Bu amaçla öğrencilerimiz, yardıma muhtaç kardeşlerine, kadınlara, doğaya, sokak hayvanlarına yönelik sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyor ya da başka sivil toplum örgütlerinin yürüttüğü projelere destek veriyorlar” diye konuştu.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)