adscode
adscode

Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri Sahiplerini Buldu

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen onur, Deniz Gökçe Kayhan genç yetenek, Ankara Sanat Tiyatrosu ise jüri özel ödülüne layık görüldü.

Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri Sahiplerini Buldu
Etkinlikler

Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi Yıldız Kenter Salonu'ndaki törende, yılın onur ödülüne, "bugüne kadar büyük katkılarda bulunduğu Eskişehir Büyükşehir Belediye Tiyatrosunu yeni tiyatro sahneleriyle zenginleştirdiği ve şehri güzel, çağdaş bir kültür kentine dönüştürdüğü için" Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, layık görüldü.


Ödülü Büyükerşen'e, jüri başkanı Gülşen Karakadıoğlu takdim etti.

Büyükerşen, belediye başkanlarının birer kamu hizmetkarı olduğunu söyleyerek "Hizmetler, yol, su, elektrik, asfaltla, üstgeçitle bitmiyor, hele hele yakın tarihte kurulmuş bir ülkenin şehirlerinde tarihleri yok edercesine hizmet diye yapılan işler de iyi hizmetkarların eserleri olmuyor. Tiyatro bir şehirde yaşayan insanların aynasıdır. Tiyatrolar aynı zamanda siyasetçilerin aynasıdır. Tiyatrolar ne kadar çoksa ne kadar eleştiriciyse biz o kadar doğru işler yapmaya çalışırız" dedi.

Genç yetenek ödülüne konservatuvarda aldığı oyunculuk eğitimini yönetmenlik öğrenimiyle sürdürmesinin yanı sıra Dolores Claiborn oyunundaki rolü dolayısıyla Deniz Gökçe Kayhan değer bulundu.

Kayhan’a ödülünü Kerem Alışık takdim etti. Yıllardır siyaset üstü bir sanat anlayışıyla kültüre hizmet etmeye çalıştıklarını belirten Alışık, "Sayenizde hiçbir zaman yalınız kalmıyoruz" diyerek ödüle aday olan diğer isimleri de tebrik etti.

Jüri özel ödülü ise özel tiyatro yapmanın zor koşullarına karşın elli yıldır seyirci sorumluluğunu unutmadan perdelerini açık tutmayı başaran "Ankara Sanat Tiyatrosu"na verildi.

Sadri Alışık Tiyatro Oyuncu Ödülleri

"Sadri Alışık Tiyatro Oyuncu Ödülleri" kapsamında ise yılın en iyi yapımının yönetmeni ödülü Cyrano De Bergerac oyununu sahneye taşıyan Işıl Kasapoğlu'nun oldu.

Dram dalında en başarılı kadın oyuncusu ödülüne,  33 Varyasyon oyunundaki performansıyla Ankara DT oyuncusu İpek Çeken, en başarılı erkek oyuncusu ödülüne, Othello'daki rolüyle Antalya DT oyuncusu Selim Bayraktar, yardımcı rolde en başarılı kadın oyuncusu ödülüne Dolores Claiborn'da sahne alan Serap Sağlar, yardımcı rolde en başarılı erkek oyuncusu ödülüne, "Özgürlüğün Bedeli" oyunundaki rolü dolayısıyla Mert Kırlak, değer bulundu.

"Komedi ya da müzikal" dalı ödülleri

Komedi ya da müzikal dalında en başarılı kadın oyuncusu ödülünü, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncusu Melda Yılmaz, en başarılı erkek oyuncu ödülünü Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarında "Bir Anarşiştin Kaza Sonucu Ölümü" oyunundaki rolüyle Ali Eyidoğan aldı.

Aynı dalda, yardımcı rolde en başarılı kadın oyuncusu ödülü Trabzon DT yapımı "Bu Da Geçer Ya Hu" oyunuyla Banu Manioğlu'na, en başarılı erkek oyuncu ödülü de "Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü" oyunundaki performansıyla Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncusu Devrim Özder Akın'a verildi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)