adscode
adscode

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Kırklareli'de Açıklaması

"(CHP) Başörtülüyü bu ülkede ikinci sınıf değil, üçüncü sınıf vatandaş gördünüz"

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Kırklareli'de Açıklaması
Sağlık
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP'yi eleştirerek, "Başörtülüyü bu ülkede ikinci sınıf değil, üçüncü sınıf vatandaş gördünüz" dedi.

Müezzinoğlu, partisinin Kırklareli Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, sağlık alanında Türkiye'nin çok büyük mesafeler aldığını söyledi.

Bakanlık görevine gelmesinin ardından bir yılda son teknoloji donanımla bin 200 ambulans aldıklarını belirten Müezzinoğlu, helikopter ve uçak ambulansları ile hizmet verdiklerini ifade etti. 

Sadece Türkiye'ye değil, yakın coğrafyasında bulunan tüm ülkelere de sağlık alanında kaliteli hizmet verdiklerini aktaran Müezzinoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SGK'nın genel müdürü olduğu dönemde Türkiye'de 400 ambulans bulunduğunu dile getirdi.

Müezzinoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ey Kılıçdaroğlu, sen SGK'nın genel müdürüydün, ambulans helikopterin ne olduğunu rüyanda görsen inanır mıydın? Ambulans uçağını rüyanda görsen inanır mıydın? Şimdi bu ülkenin uluslararası ambulans uçakları var. Londra'da rahatsızlanan 'Milli atletimizin tedavisini Türkiye'de yaparız' diyerek, ambulans uçakla alıp Türkiye'de tedavisini yaptırdık. 10 gün önce Kazakistan'da kaza yapan tır şoförümüz 'Tedavimin burada sağlıklı olmasından tereddütüm var' diye bakanlığımızı aradı. Ambulans uçağımız gitti, Kazakistan'dan tır şoförümüzü aldı. Türkiye'ye getirdi."

-"Öcü geliyor ha' diyorlar"

Ak Parti'nin çalışmalarında vizyon olduğunu ve belediyecilikte de bu vizyonu uygulayacaklarını anlatan Müezzinoğlu, özellikle Trakyalıları bazı konularda korkutmak isteyenler olduğunu ifade etti.

Müezzinoğlu, şunları dile getirdi:

"Bunların tek bir projeleri var. Özellikle Trakya'da korkutmak. 'Öcü geliyor ha' diyorlar. Öcü kim? AK Parti. Dünyanın gıptayla baktığı, hayretle izlediği Ak Parti gelirse kadınların başını örtecek. Tabii karşındakini nasıl bilirsin? Kendin gibi. Sen kadınlarımızın başını açmak için her türlü zulmü, eziyeti yaptın. Gencecik evlatlarımız üniversiteye gidip okumak istiyordu. Avukat, doktor, mühendis olmak, okumak ve bu ülkeye faydalı bir vatandaş olmak istiyorlardı. Duvarları ördünüz geçlerin önüne. Önceki gün Ataşehir'de bir toplantıya gittik. Burada CHP'nin bir seçim aracını gördüm. Seçim aracında başörtülü hanımefendinin fotoğrafı var. Sizi gidi sahtekarlar, sizi gidi ahlaksızlar sizi. Başörtülüyü bu ülkede ikinci sınıf değil, üçüncü sınıf vatandaş gördünüz. ya evinde ev kadını olacak ya da bir yerde hizmetçi olacak. Bunun dışında avukat, mühendis, devlet memuru, hemşire olamaz, üniversite okuyamaz. Şimdi niye otobüse koyduruyorsun? Sen Anayasa Mahkemesine o sonucu götürürken ya o gün sahtekardın ya da bugün sahtekarsın. İkisinden birini seç."

Müezzinoğlu'nun konuşmasının ardından ilçe ve beldelerin adayları tanıtıldı.

 "9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü" dolayısıyla, sigarayı bırakanlara hediye çeki veren Müezzinoğlu, daha sonra İstanbul'a hareket etti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)