adscode
adscode

Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nden LYS şampiyonlarına burs

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdöl, kendilerini tercih edecek başarılı öğrencilere burs vereceklerini bildirdi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nden LYS şampiyonlarına burs
Eğitim
Sağlık Bilimleri Haydarpaşa Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (SAHADER) Başkanı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, yaptığı yazılı açıklamada, üniversiteyi, sağlık eğitimi alanında Türkiye'nin ve dünyanın en başarılı üniversitesi yapmayı hedeflediklerini belirterek, proje ve programlarını Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 eğitim ve sağlık vizyonuna yönelik yaptıklarını kaydetti. 

Erdöl, köklü bir geçmişe sahip olan, Türkiye'nin sağlık temalı ilk devlet üniversitesi Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin, İstanbul'da sağlık eğitimi görmenin sayısız avantajları yanında barınma, ulaşım imkanları ve sosyal fırsatlarıyla da öne çıktığını anlattı.

Üniversitenin, İstanbul'un en merkezi yerlerinden Üsküdar'da tarihi ve nezih bir mekanda bulunduğunu belirten Cevdet Erdöl, şunları aktardı:

"Üniversitemiz, Marmaray, Avrasya tüneli, İETT, liman, deniz, hızlı tren, metrobüs ile ulaşılabilen yegane yerdedir. Öğrencilerimizin kolay ulaşım imkanları ile İstanbul ile bağları asla kopmaz. Hem ülkemizdeki hem de yurt dışındaki saygın üniversitelerde öğrenim görmüş, kendi alanlarında teorik bilgi birikimine ve uygulama deneyimine sahip akademik kadromuzla Türkiye'nin ve dünyanın en kaliteli üniversitelerinden biri olma yolunda emin adımlarla yürüyoruz. Bu nedenle başarılı, kaliteli, bilinçli öğrencileri üniversitemize çekmek ve nitelikli sağlık profesyonelleri yetiştirmek arzusundayız."

Öğrencileri Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ni tercih etmeye davet eden Erdöl, burs imkanına ilişkin şu bilgileri verdi:

"SAHADER yönetimi olarak, LYS puan sıralamasında Türkiye genelinde ilk 100'e giren ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ni tercih ederek kesin kayıt yaptıran öğrencilere aylık 3 bin lira üstün başarı bursu, 101-500'e giren ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne kesin kayıt yaptıran öğrencilere aylık 2 bin lira üstün başarı bursu, 501-1000'e giren ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ni tercih eden öğrencilere aylık bin lira üstün başarı bursu verme kararı aldık. Üstün başarı bursunu, almaya hak kazanan öğrencilerimizin akademik başarıları devam ettiği sürece ve öğrencilikleri süresince vermeye devam edeceğiz."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)