adscode
adscode

Sağlıkta Kademeli Sevk Zinciri Uygulanacak

Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planı'na göre, Sağlık Bakanlığı tarafından sevk zincirinin kademeli bir şekilde uygulanması için çalışma yapılacak.

Sağlıkta Kademeli Sevk Zinciri Uygulanacak
Sağlık
Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planı'nın "Kamu Harcamalarının Rasyonelleştirilmesi Programı"nda, Sağlık Bakanlığının yürüteceği çalışmalara yer verildi.

Buna göre, sevk zincirinin kademeli bir şekilde uygulanması için çalışma yapılacak. Daha etkin ve verimli olması için sevk sistemi gözden geçirilecek. Kademeli sevk zincirinin 2016 yılı sonuna kadar uygulamaya konulması için çalışma gerçekleştirilecek.

Diyabet İzlem Sistemi kurulacak

Koruyucu ve önleyici sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi kapsamında da diyabet tedavisinde kalite kriterlerinin uygulanması, diyabet izleme ve değerlendirme kapasitesinin geliştirilmesi sağlanacak.

Bunun için Sağlık Bakanlığı, üniversite hastaneleri, özel hastaneler, il sağlık müdürlükleri, askeri hastaneler, SGK ile birlikte çalışılacak. 

Eylem kapsamında, diyabet hastalarının takiplerinin etkinleştirilmesi suretiyle komplikasyonlar önlenecek, maliyetler azaltılacak. Tedavide uluslararası standartlar uygulamaya alınarak klinik kalite düzeyinin artırılması sağlanacak. Diyabet ilişkili tüm veri setlerinin, veri tabanlarının uygunluğu ve etkinliği incelenecek.

Ülke çapında etkin prediyabet, diyabet ve komplikasyonların izlemi için kilit performans göstergeleri tespit edilecek ve bu doğrultuda ideal karar destek sistemleri tasarlanacak. Kurgulanan sistem uygulamaya geçirilerek Türkiye Diyabet İzlem Sistemi'nin kurulması ve hastane klinikleri ve aile hekimlerinin sisteme entegrasyonu sağlanacak.

İnme tedavisi

Ciddi bir sağlık sorunu olan inmelere etkin müdahale yapılacak. Bu kapsamda, inme hastalarına ilk müdahale yerinde ve zamanında yapılması sağlanacak, komplikasyonlar önlenecek ve buna bağlı gelişen maliyetler azaltılacak. İnme tedavisinde uluslararası standartlar uygulamaya alınarak klinik kalite düzeyi artırılacak.

Bunun yanı sıra ambulanslara telemedicine (teletıp) cihazları takılacak. Ambulanslarla kalp merkezlerinin koordinasyonu sağlanacak.

Koruyucu diş sağlığı hizmetleri etkinleştirilecek. Sağlık Bakanlığının sorumluluğunda Kalkınma Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile birlikte yapılacak eylem kapsamında, 2-12 yaş grubu çocuklarda (12 milyon 500 bin çocuk), aile hekimleri aracılığıyla diş kontrolü yapılacak.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından toplu florlu vernik alım ihalesine çıkılacak. Hasta kayıtlarını aile hekimleri tutacak.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)