adscode
adscode

Sahte Facebook uygulamalarına dikkat !

​Facebook'da kullanıcıların kişisel bilgilerini ele geçirmeye yönelik teşebüsler artıyor.

Sahte Facebook uygulamalarına dikkat !
Sosyal Medya
Son olarak, güvenlik ayarları değiştirilerek uygulama indirilmesini isteyen ve kullanıcıların telefon numarasını talep eden sahte Facebook sayfaları gündemde.

Dünyada 1 milyar Facebook kullanıcısı var. 1 milyar insan, siber suçluların istahını kabartıyor. Siz de Facebook'ta “Tekrar hoşgeldiniz“ diye başlayan  bir “doğrulama“  penceresi ile karşılaşmış olabilirsiniz.

Facebook'ta gelen mesajda, ‘artan saldırılar nedeniyle Facebook yönetiminin yeni bir güvenlik uygulaması geliştirdiği, bu uygulamayı Android işletim sistemli cihazınıza indirmek için cep telefonunuzu bildirmeniz gerektiği ve ilgili parolanın telefonunuza gönderileceği‘ belirtiliyor.

Bilgisayar Güvenlik Analisti Graham Cluley, “Facebook’a giriş yapmak istediğiniz zaman pop-up yani açılan pencere ekranında gördüğünüz bu mesaj, Facebook’un kendisinden gelen bir mesaj değildir. Ama bu, Facebook sitesinin ele geçirildiğini de göstermez“ açıklamasını yaptı. Cluley, “Telefon numaranızı bildirmeyin ve bu tür uygulamaları indirmeyin“ uyarısında bulundu.

Ne yapılmalı?

Uygulama indirmek için güvenlik ayarlarınızda değişiklik yapmanızı isteyen mesajlara dikkat etmeniz gerekiyor. Uygulamaları, üçüncü parti bilinmeyen bir site yerine güvenilir resmi Google Play mağazasından indiririn. Mutlaka geçerli bir antivirüs yazılımı kullanın. Güncel bir sosyal medya tarayıcısı ile sosyal medya programlarınızı taratın.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)