adscode
adscode

'Şair Ceketli Çocuk' Hayatı Film Oluyor

Kazım Koyuncu'nun hayatı beyazperdeye taşınıyor.

'Şair Ceketli Çocuk' Hayatı Film Oluyor
Kültür Sanat
Kazım Koyuncu’nun hayatının da anlatıldığı ‘Yağmur-Kıyamet Çiçeği’ filminin kadrosu belli oldu.

Yapımda, müzisyenin yaşamıyla ilgili bilinmeyen kesitlere yer verilecek. 

Yazar ve yönetmen Onur Aydın'ın Kazım Koyuncu, Trabzonspor ve Çernobil faciası'nı ele alarak yazmış olduğu roman film oluyor.

Bundan 9 yıl önce kanserden yaşamını yitiren Kazım Koyuncu'nun hayatının da anlatıldığı ‘Yağmur- Kıyamet Çiçeği’ sinema filminin kadrosu belli oldu.

Hastalığa 33 yaşında yenik düşen Karadenizli şarkıcının hayatının konu edildiği yapımın başrolünü ise ‘İntikam’ dizisindeki rolüyle dikkat çeken Engin Hepileri üstlendi.

Filmde aynı zamanda Devrim Saltoğlu, Sevtap Özaltun, Erhan K. Köstengil, Sait Genay, Settar Tanrıöğen, Hüseyin Avni Danyal ve Elena Viunova da rol alıyor.

Yapımcılığını Gülay Kuriş’in üstlendiği ‘Kıyamet Çiçeği’nde, Koyuncu’nun hayatının gün yüzüne çıkmamış bölümlerinden kesitler de yer alacak.

Onur Aydın’ın aynı adlı kitabından beyazperdeye aktarılan eserde, Koyuncu’nun hayatı, Şenol ile Elena’nın imkansız aşkı üzerinden işlenecek. Filmde, Trabzonspor’un 1995-1996 futbol sezonuna ışık tutarken, kaybedilen şampiyonlukla yıkılan bir yuva ve intihara kadar giden bir amigonun dramına da dikkat çekiliyor.

MANDOLİNLE BAŞLAYAN MÜZİK HAYATI

Artvin'in Hopa ilçesine bağlı Yeşilköy (Pançol)'de, 7 Kasım 1971 tarihinde doğmuştur. Kazım Koyuncu. Doğmuştur doğmasına da nüfusa geç kaydedildiğinden dolayı resmi doğum tarihi 10 Mayıs 1972'dir.

Müziğe ortaokul birinci sınıftayken başlar. İlk enstrümanı bir mandolindir. Çocukluğu, "üstadım" dediği, "Kemençeci Yaşar" lakabı ile tanınan Yaşar Turna'nın yanında türkü dinleyerek geçmiştir.

İstanbul'a üniversite eğitimi için geldikten sonra müzikle yoğun olarak uğraşmaya başlamışsa da İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden siyasi nedenlerle ayrılmıştır.

1992 yılı, profesyonel müzik hayatına başladığı yıldır. 2004'ün sonlarında sanatçıya akciğer kanseri teşhisi konulur ve kanser tedavisi görmeye başlar.

2005'in 25 Haziran'ında hayatını kaybettiğinde 33 yaşındadır. Doğduğu köye, Pançol'a defnedilir, cenaze töreninde on binlerce kişi vardır. 

33 yıla sığdırdığı yaşamını şöyle özetler bir söyleşisinde: "Ben bir müzisyenim, ondan sonra biraz Karadenizliyim, ama hepsinin ötesinde ben bir devrimciyim. Ve gerçekten doğru bildiğim bir şeyi en azından çok zorlanırsam ortaya koymaktan çekinmem."

9 YILLIK ACI...

Kazım Koyuncu, laz müziğiyle rock’ı harmanladığı tarzıyla milyonların kalbinde taht kurdu. İlk solo albümü ‘Viya!’yı 2001 yılında çıkaran sanatçı, Gülbeyaz dizisinin müziklerine imza atınca popülaritesi arttı. Çevreci yanıyla da tanınan Koyuncu, 2005 yılında akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Cenazesini, on binlerce seveni Hopa’ya uğurladı. Doğduğu köyde toprağa verildi. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)