adscode
adscode

Sakıp Sabancı Müzesi’nde Bahçe Etkinlikleri Başlıyor!

S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), Nisan ve Mayıs aylarında düzenleyeceği bahçe etkinlikleri çerçevesinde bitki, insan ve evren ilişkisi üzerine yoğunlaşan ve bitki ressamlığı, fotoğrafçılığı ve aromaterapiyi…

Sakıp Sabancı Müzesi’nde Bahçe Etkinlikleri Başlıyor!
Etkinlikler

Müzenin bahçesinde gerçekleştirilecek konferans ve atölye çalışmalarına katılacak sanatseverler, hem doğaya dair algı, bilgi ve deneyimlerini arttıracaklar, hem de Emirgan’da baharın keyfini çıkaracaklar.

Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), Nisan ve Mayıs aylarında düzenleyeceği bahçe etkinlikleriyle yine sanatseverlerin buluşma noktası olmaya hazırlanıyor. Bitki, insan ve evren ilişkisi üzerine yoğunlaşan ve bitki ressamlığı, fotoğrafçılığı ve aromaterapiyi de kapsayan eğitim ve atölye çalışmaları, alanında uzman isimleri doğa aşığı sanatseverlerle bir araya getirecek. 27 Nisan Pazartesi günü Merih Akoğul ile başlayacak bahçe etkinlikleri, 27 Mayıs Çarşamba günü Prof. Dr. Kerim Alpınar’ın “Tıbbi ve Kozmetik Bitkiler Semineri” ile son bulacak. Atölye ve konferans serisi, insanlık tarihinin başından beri insanla çok yakın bir ilişkisi olmuş bitkilerin sanatsal, tarihsel ve bilimsel olarak çok katmanlı biçimde algılanması fırsatını sunarken, sanatseverlere yoğun hayat temposuna bir ara verip SSM bahçesinin eşsiz bitki örtüsü ve manzarasıyla başbaşa kalma olanağı da verecek.

Atölye: Merih Akoğul ile Bahçeye Çıkmak

Bahçeyle beraber nefes alın

S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi, 27 Nisan ve 25 Mayıs Pazartesi günü saat 10.00 – 15.00 arası “Merih Akoğul ile Bahçeye Çıkmak” başlıklı atölyeye ev sahipliği yapacak. Katılımcılarına doğayı gözlemlemek ve evreni kavramak konusunda benzersiz bir deneyim sunmayı hedefleyen atölye çerçevesinde müzikte, sinemada ve edebiyatta bahçe ve çiçek konusu işlenecek. Daha sonra doğal çevrelerini titizlikle gözlemleyen katılımcılar, izlenimlerini fotoğraflara dönüştürmeyi deneyecekler.

Atölye: Işık Güner ile Yaprak ve Detay

Doğada gizlenen detayları kağıt üzerinde keşfedin

9-10 Mayıs tarihlerinde saat 10.00 – 17.00 arası Bitki Ressamı Işık Güner tarafından yürütülecek “Yaprak ve Detay” başlıklı bitki ressamlığı atölye çalışmasında ise yaprak çeşitleri ve dokuları üzerine odaklanılacak. Katılımcılar, farklı teknik ve yaklaşımlarla çeşitli damar, renk ve doku türleri üzerinde bilgi ve becerilerini geliştirerek canlı ve aslına uygun resimler yapmayı öğrenecekler. Birebir eğitime dayalı olan bu atölye çalışması, çizim alanında bireysel ihtiyaçlarına odaklanmak isteyen her seviyeden sanatseverin katılımına açık olacak.

Konferans: Prof. Dr. Gül İrepoğlu ile Doğada, Tarihte, Sanatta Lale

Tutkuyla sevilen bir çiçek, lale

Sanat tarihçi Prof. Dr. Gül İrepoğlu ise, “Doğada, Tarihte, Sanatta Lale” başlıklı konferans kapsamında bu topraklarda gelişerek dünyaya yayılan lalenin tarih boyunca yaptığı yolculuğu anlatacak. Konferansta, tutkuyla sevilen bu çiçeğin özel anlamlarla donanarak sanatın her dalına verdiği esinle meydana getirilen yapıtlar incelenecek. Konferans, 29 Nisan Çarşamba günü saat 15.00’te gerçekleşecek.

Konferans: Prof. Dr. Kerim Alpınar ile Fitoterapi, Etnobotanik ve Aromaterapi

Bitkilerin iyileştirici gücünü keşfe çıkın

Tarih boyunca bitkiler, avlanma, beslenme, barınma, değişen iklim koşullarına adapte olabilme, ilaç üretimi, eşya yapımı gibi konularda yaşamımızı kolaylaştıran katkılar sağladılar. Son 150 yıldır bitkilerden ilaç olarak yararlanma alışkanlığı geriledi, ancak günümüzde bitkilerin tedavi edici yönleriyle ilgili araştırmalar sürüyor ve sonuçlarından hastalıkların tedavisinde veya koruyucu tıpta yararlanılıyor. Bitkilerle sağlığımızı korumanın veyahut tekrar kazanmanın yollarına odaklanan konferans serisi, ilgililere doğa ve bilimi bir arada sunacak.

Tıbbi Bitkiler Uzmanı Prof. Dr. Kerim Alpınar tarafından verilecek konferans serisi kapsamında 13 Mayıs Çarşamba günü saat 15.00’te  Fitoterapi (Bitkilerle tedavi); 27 Mayıs Çarşamba günü saat 10. 00’da ve 15.00’te ise Etnobotanik (bitki-insan ilişkisi) ve Aromaterapi konuları ele alınacak.

Atölyeler ücretli olup iki gün süren çalışmalar 500 TL’dir. Öğrenci ve öğretmenler %50, SSM Dostları %10 indirimle atölyelere katılabilirler. Konferanslar ise ücretsizdir.

Programların detayları ve kayıt için:

http://www.sakipsabancimuzesi.org/tr/sayfa/guncel-program


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)