adscode
adscode

"Salihli'deki Lise Bilmecesini Çözdük"

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz:"Salihli'deki Lise Bilmecesini Çözdük"

"Salihli'deki Lise Bilmecesini Çözdük"
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığının aldığı kararla dönüşüme uğrayan liseler arasında Salihli'nin başarılı okulu, Anadolu Öğretmen Lisesi de bulunuyordu. Manisa ve Türkiye genelindeki başarılarıyla tanınan okul, Bakanlık kararıyla öğrenci ve velilerin hiç istemediği biçimde Anadolu lisesine dönüştürülmüştü.
 
CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz'ün, veli ve öğrencilerle birlikte yürüttüğü çalışma ilk sonucunu verdi ve Salihli Anadolu Öğretmen Lisesi, sosyal bilimler lisesi kimliğine kavuştu. Salihli ve civar ilçe ile köylerin son derece başarılı öğrencilerini bünyesinde toplayarak Türkiye derecelerine imza atan okulun başarısının gölgelenmesini istemediklerini belirten Sakine Öz, Bakan Nabi Avcı'ya, Müsteşara ve ildeki yetkililere konuyu açarak çözüm yolunu aramış, okulun başarısı ve fiziki kapasitesinin dikkate alınarak fen lisesi ya da sosyal bilimler lisesine dönüşmesi yönünde öneride bulunmuştu.
 
Milli Eğitim Bakanlığı, Milletvekili Öz'ün ve velilerin, başarılı okul öğrencilerinin talepleri doğrultusunda ilk adımını attı ve Salihli Öğretmen Lisesi, Anadolu lisesine değil, sosyal bilimler lisesine dönüştürüldü.
 
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Milletvekili Sakine Öz, "Lisemiz, ilçemizin gururu... İlçelerimizden ve köylerimizden pırıl pırıl, Türkiye derecesine oynayan, her yıl çok önemli fakülteleri kazanan öğrencilerimiz bu binada eğitim görüyor. Özverili öğretmenlerimiz ve okul yöneticilerimiz de dikkate alındığında, gerek okulun fiziki yapısı ve kadrosu, gerekse öğrencilerimizin başarı grafiği yönünden bu lisemizin desteklenmesi gerekiyordu.
 
Salihli'nin gururu olan lisemiz, eğer desteklenmezse, yeni eğitim olanaklarından yararlandırılmazsa, çok yazık olacaktı. İlk günden itibaren bu mücadelenin içindeydik ve lisemizin fen lisesi ya da sosyal bilimler lisesi olarak dönüştürülmesinden yanaydık. Bakanlığa bu yönde önerilerimizi ilettik, lisemizin başarılarına ve gelecek vaat eden yönüne dikkat çektik. Bakanlığın bu görüşmelerimizin ardından değişen kararı, ilk aşamada olumlu sayılabilir. Sosyal bilimler lisesinin, eğitimde önemli adımlar atabilecek okulumuz ve velilerimiz açısından yararlı olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.
 
Okulumuza desteğimiz her zaman sürecek...
 
Milletvekili Sakine Öz, "Eğitimdeki engellerin kalkması adına yapacağımız çalışmalar, gençlerimizin çok daha iyi koşullarda üniversitelerde okuyabilmesi içindir. Salihli, sosyal bilimler alanında çok değerli projelere ve sınav başarılarına, sosyal etkinliklere imza atacak bir liseye kavuşacak.
 
Velilerimize, öğretmen kadromuza ve öğrencilerimize başarı ve esenlik diliyorum. En nitelikli eğitimi hak eden lisemizin dönüşüm sürecinde aktif katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Sosyal bilimler liselerinin gelecekteki önemi dikkate alındığında, Salihli'de daha başarılı günlerin gelebileceğine inanıyorum." biçiminde konuştu.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)